Εύβοια νέα

Μεγάλη φωτιά από κεραυνό προκλήθηκε στην Βόρεια Εύβοια χθες το απόγευμα. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις εδωσαν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή.

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα εκατοντάδες σωματεία, συνδικάτα, εργατικά κέντρα αλλά και η ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας. Οι κινητοποιήσεις αφορούν στο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή, και το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στην Πλατεία Κανήθου από τις 9 το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι, και στο κοινοτικό Κατάστημα Νέας Λαμψάκου.

Αυξημένα ήταν και χθες τα κρούσματα σε Εύβοια και Βοιωτία. Οι δύο αυτοί νομοί στην Στερεά Ελλάδα καταγράφησαν με τα πιο υψηλά ποσοστά με κρούσματα κορονοϊού.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.