Ποιοι είναι δικαιούχοι για την ευρωπαϊκή κάρτα νέων

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της ΔΥΠΑ ευρωπαϊκής κάρτας νέων
Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων που θα δοθεί από την ΔΥΠΑ

Πολλοί Ευβοιώτες θα πάρουν αυτή την κάρτα και θα ωφεληθούν από τις αγορές που θα κάνουν στα καταστήματα.

Αυτή η δωρεάν κάρτα νέων έρχεται από την ΔΥΠΑ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπτώσεις σε εκατοντάδες μαγαζιά. Αυτή η Ευρωπαϊκή κάρτα νέων θα δοθεί σε μαθητές και φοιτητές έως 30 χρόνων.

Οι δικαιούχοι της ευρωπαϊκής κάρτας όπως διαβάζουμε στο newse θα μπορούν να κάνουν ψώνια σε μαγαζιά και αλυσίδες 378 επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Αν οι δικαιούχοι ταξιδεύουν και στην Ευρώπη, τότε ακόμα καλύτερα μιας και η κάρτα ισχύει και σε μαγαζιά ευρωπαϊκών χωρών.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων ΔΥΠΑ

Η ευρωπαϊκή κάρτα νέων, σύμφωνα με πληροφορίες, χορηγείται για ένα έτος από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η κάρτα βγαίνει σε συνεργασία με το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και θα δοθεί σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 30 ετών,τους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της ΔΥΠΑ και τους σπουδαστές ηλικίας έως 30 ετών των 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων: Με αίτηση θα μπορείτε να την πάρετε

Για να πάρετε την εκπτωτική κάρτα χρειάζεται να κάνετε τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση. Η ευρωπαϊκή κάρτα νέων προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 χώρες της Ευρώπης.

Οι κάτοχοι της ευρωπαϊκής κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία κ.ά.

Εγκυκλοπαιδικά να τονίσουμε ότι κοντά στα έξι εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη είναι κάτοχοι της ευρωπαϊκής κάρτας με πρόσβαση σε περισσότερες από 43.500 προσφορές. Στην Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα.

Το συνολικό κόστος της δράσης για την ευρωπαϊκή κάρτα νέων αναμένεται να είναι στα 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.