Ευβοια ειδήσεις 22-6

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιώντας ότι οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Συνάντηση με μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαλκίδας είχε η δήμαρχος Έλενα Βάκα. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς που έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση, το πρόβλημα των ανεμογεννητριών, αλλά και αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Αναρτήθηκαν, τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι πίνακες αποκλειομένων του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2021 του ΟΑΕΔ, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία, με ποσοστό 50% και άνω.

Στην Εύβοια αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36-37 βαθμούς.