Δείτε ποιες επιχειρήσεις και στην Εύβοια θα πάρουν χρήματα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησε ήδη την καταβολή επιχορηγήσεων συνολικού ύψους 25.004.000 € στις επιχειρήσεις, οι οποίες εντάχθηκαν στη δράση: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Πρόκειται για τη δράση, την οποία ανέλαβε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως επιχειρήσεις και εργαζομένους που επλήγησαν, και να υποστηρίξει ουσιαστικά την τοπική οικονομία.

Οι διαδικασίες υποδοχής – αξιολόγησης – έγκρισης αιτήσεων ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο, συγκριτικά με κάθε άλλο προηγούμενο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων.

Από σήμερα ξεκινά η εκταμίευση επιχορηγήσεων και η διαδικασία συνεχίζεται με τους ίδιους ταχύτατους ρυθμούς.

Επισημαίνεται, ότι:

v Μικρός αριθμός δικαιούχων επιχειρήσεων παρουσιάζει τυπικές ελλείψεις στα δικαιολογητικά πληρωμής και τους ζητήθηκαν οι ανάλογες συμπληρώσεις. Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, θα ξεκινήσει η καταβολή των επιχορηγήσεων τους.

v Όσες από τις απορριφθείσες επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει ένσταση επί του πίνακα αποτελεσμάτων και γίνει δεκτή η ένστασή τους, θα προστεθούν στη λίστα των εγκεκριμένων – επιχορηγούμενων επιχειρήσεων, με αντίστοιχη αύξηση του συνολικού ποσού.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας καταβολής των επιχορηγήσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αναλάβαμε την πρωτοβουλία, αλλά και το κόστος, προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας ενάντια στην πανδημία και τις συνέπειές της.

»Προχωρήσαμε σε αυτή την πολιτική επιλογή δίχως δεύτερη σκέψη, δίχως αποκλεισμούς ή προτιμήσεις, με οριζόντια και απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και εξαντλώντας τις οικονομικές μας δυνατότητες. Μοναδικό μας μέλημα είναι να σταθούν όρθιες οι τοπικές μας επιχειρήσεις και να συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομία και εν τέλει την κοινωνία μας.

»Η ΑΝΔΙΑ και η Διαχειριστική Αρχή ολοκλήρωσαν ταχύτατα την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ήδη οι εκταμιεύσεις. Νιώθω την ανάγκη να τους συγχαρώ και είμαι βέβαιος, ότι αυτοί οι πόροι θα δώσουν πραγματική ανάσα στις επιχειρήσεις μας που δοκιμάζονται!»