Επιδότηση ΔΕΗ 2022: Ποιοι οι δικαιούχοι;

Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου, πετάει «εκτός» εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία από τον Ιανουάριο θα πάψουν να επιδοτούνται.

Επιδότηση ρεύματος θα δοθεί μόνο στην κύρια κατοικία που δηλώνεται στο ε1.

Δείτε ποια πληρωμή θα γίνει στους δικαιούχους που δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση.

Στα 42 ευρώ ανέρχεται η επιδότηση του κράτους στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Ιανουάριο, 54 ευρώ σε όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ενώ στα 40 ευρώ για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Η επιδότηση ρεύματος δίνεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι παροχές των οποίων συνδέονται στη χαμηλή τάση, συμπεριλαμβανομένων του Κοινωνικού Τιμολογίου και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης.

Η επιδότηση στην αρχή είχε να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2021 και δεν χρειάζονταν αίτηση για το επίδομα ρεύματος.

Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο. Με τα επιπλέον 400 εκατ. που θα διατεθούν.

Η χορήγηση για την επιδότηση ρεύματος στους δικαιούχους γίνεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή, ο οποίος τον εκπροσωπεί κατά την περίοδο εφαρμογής του παρόντος μέτρου.

Για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος ο Προμηθευτής καταχωρεί στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του δικαιούχου σχετική πιστωτική εγγραφή, με την ένδειξη «Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης».

Τέλος θα φανεί ως το γινόμενο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας επί το ονομαστικό ποσό της επιδότησης ανά kWh.