Έρχεται νέα επιδότηση ρεύματος Νοεμβρίου 2022

Έρχεται και νέα επιδότηση ρεύματος για πολλά νοικοκυριά στην Εύβοια για τον μήνα Νοέμβριο 2022 – Εξοικονόμηση σε σύγκριση με πέρσι θα πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές για να πάρουν μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια ρεύματος.

Έρχεται νέα επιδότηση Νοεμβρίου 2022 στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Η νέα επιδότηση στο ρεύμα για το Νοέμβριο θα απορροφούν το 90% των αυξήσεων. Την ίδια ώρα υπάρχει γραμμή από την κυβέρνηση να εξοικονομηθεί ενέργεια με στόχο είναι να μειωθεί 5% στις ώρες αιχμής από 18:00 έως 21:00.

Η επιδότηση ρεύματος για τον Νοέμβριο, αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Όσον αφορά την επιδότηση για τον μήνα Νοέμβριο στην μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ.

Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση Νοεμβρίου είναι 188 €/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €.

Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 98 €/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση Νοεμβρίου των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Ποια η επιδότηση ρεύματος Νοεμβρίου για το κοινωνικό τιμολόγιο

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα απορροφηθεί σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 286 €/MWh.