Fuel pass 2 gov: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα;

Πολλοί Ευβοιώτες μας ρωτούν αν έρχεται και πότε το fuel pass 2

Θα υπάρξει και άλλο επίδομα για τα καύσιμα όπως και αυτό μετά το Πάσχα. Αφού οι εισπράξεις στα κρατικά ταμεία συνεχιζονται ικανοποιητικά, θα υπάρξει και νέο επίδομα για τα καύσιμα.

Υπάρχουν και οι διπλά κερδισμένοι. «Τυχεροί» είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που «καίνε» diesel, καθώς θα λάβουν «διπλό επίδομα», αφού εκτός από το fuel pass 2, θα συνεχίσουν για το επόμενο 3μηνο να λαμβάνουν και επιδότηση 15 λεπτών στην αντλία.

Σύμφωνα με πηγές, το νέο πρόγραμμα επιδότησης Fuel Pass 2 για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος αφορά περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς. Τέλη Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2.

Θα υπάρξει και άλλο επίδομα για τα καύσιμα όπως και αυτό μετά το Πάσχα.
Θα υπάρξει και άλλο επίδομα για τα καύσιμα όπως και αυτό μετά το Πάσχα. Κι αυτό γιατί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπολογίζουν τον δημοσιονομικό χώρο που αναμένεται να προκύψει από δύο βασικές πηγές εσόδων.

Η επέκταση του επιδόματος στη βενζίνη θα γίνει για ακόμη ένα τρίμηνο. Μάλιστα θα υπάρχει και διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Για το οικογενειακό εισόδημα ήταν το Πάσχα έως 30.000. Τώρα θα αυξηθεί στα 45.000 ευρώ, καθαρά μετά από φόρους, όπως και για την επιδότηση ρεύματος.

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ήταν και το Fuel Pass 1, με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος και μέχρι 45.000 ευρώ.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

Τα ποσά του επιδόματος βενζίνης είναι μεγαλύτερα – όπως άλλωστε και οι τιμές των καυσίμων – σε σχέση με το πρώτο. Στο Fuel Pass 2, οι δικαιούχοι θα λάβουν 60, 80 και 100 ευρώ ανάλογα την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος. Οι Ευβοιώτες θα πάρουν 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να ακολουθηθεί το μοντέλο της επιδότησης της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία, όπως και με το πετρέλαιο κίνησης.