Ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα: Tips για την σωστή επιλογή

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του σιγά σιγά κι όλοι ετοιμάζονται για να υποδεχθούν το φθινόπωρο. Άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ξανά μετά τις διακοπές στη δουλειά, κάποιοι κάνουν τις τελευταίες εκπτωτικές αγορές που έχουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και οι νέοι φοιτητές που ψάχνουν σπίτι για να μπορέσουν να εγκατασταθούν στη περιοχή όπου επιτύγχανε.

Και για όσους από αυτούς περάσαν σε κάποια σχολή των Ιωαννίνων, τότε το μόνο που μπορούμε να σας πούμε εκτός από συγχαρητήρια, είναι ότι θα περάσετε φανταστικά, μιας και είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας κατατοπίσουμε στην εύρεση κατοικίας στα Ιωάννινα και να σας δώσουμε tips, που θα σας χρησιμεύσουν για τη σωστή επιλογή.

Ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα θα βρείτε εκατοντάδες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πόλη στηρίζεται από τους φοιτητές, αν και οι ντόπιοι δεν είναι λίγοι, μιας και ξεπερνούν τους 65.000. Όμως η μεγάλη έλευση σπουδαστών από ολόκληρη τη χώρα, έχει δώσει στη πόλη άλλη πνοή, με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται συνεχώς νέες δομές, για την εγκατάσταση αυτών.

Τι είναι πιο χρήσιμο για όλους μας; Φοιτητές και μη. Να έχουμε πρόσβαση σε όσο περισσότερες υπηρεσίες κοντά μας. Άρα, η καλύτερη επιλογή κατά τη δική μας άποψη, είναι να βρείτε ένα διαμέρισμα όπου θα έχετε κοντά σας, ένα φαρμακείο, το σουπερμάρκετ και φυσικά μέρη όπου μπορείτε να «ξεφεύγετε» λιγάκι, όπως καφέ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Και ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα που να σας παρέχουν όλα αυτά, είναι πάρα πολλά. Το θέμα είναι τι θα βρείτε. Υπάρχουν διαμερίσματα που έχουν να ανακαινιστούν αρκετό καιρό, όμως είναι σε καλή κατάσταση, όπως και πλήρως ανακαινισμένα, όπου αν είναι και πράσινα ενεργειακά ακόμα καλύτερα.

Οι γκαρσονιέρες στη πόλη πιάνουν ένα μεγάλο κομμάτι από την «πίτα» των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και πρόκειται για χώρους που αγγίζουν τα 32τ.μ.! Κι αν βρείτε γκαρσονιέρα στο μεγαλύτερο εμβαδό και είναι σε καλή κατάσταση, κάντε το deal το συντομότερο δυνατό, καθώς νοικιάζονται πολύ γρήγορα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε γκαρσονιέρα είναι συνήθως στρυμωγμένα τα πράγματα και οι χώροι, αλλά όχι σε αυτά τα μεγέθη αφού μπορείτε κάλλιστα να τοποθετήσετε, με περίσσια άνεση και πλυντήριο ρούχων.

Εννοείται πως και η τιμή μιας συμβατικής γκαρσονιέρας είναι χαμηλότερη απ’ ότι σε μεγαλύτερα διαμερίσματα, αλλά εφόσον δίνει τα κατάλληλα comfort είναι value for money επιλογή.

Όσοι θέλετε να μείνετε σε μεγαλύτερο διαμέρισμα, θα πρέπει να κοιτάξετε σε πολυκατοικίες για δυάρια. Φτάνουν μέχρι 45τ.μ. και είναι το μέρος για σας που θέλετε ξεχωριστούς και μεγαλύτερους χώρους για να έχετε περισσότερη άνεση. Θα βρείτε αρκετά δυάρια και ιδίως στο κέντρο, αλλά δώστε μεγάλη προσοχή να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, κι αν είναι ανακαινισμένο, ακόμα καλύτερα! Σε αυτά μπορείτε να βάλετε μέχρι και γωνιακό καναπέ αν χρειαστεί, αφού συνηθίζεται να μοιράζεται το μεγάλο αυτό χώρο με τη τραπεζαρία και τη κουζίνα.

Τώρα για να πάτε σε μεγαλύτερο διαμέρισμα μόνοι σας, δε συμφέρει εκτός κι αν θέλετε να συγκατοικήσετε, αφού τα πάγια έξοδα θα είναι ασύμφορα και θα τα ξοδεύατε εκεί.

Ότι κι αν επιλέξετε, εμείς σας ευχόμαστε καλή φοιτητική χρονιά και να περνάτε πάντα καλά!