Τι είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής;

Ονομάζεται και ΕΒΕ και φέρνει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ισχύει από φέτος.

Το υπουργείο προχώρησε στη θέσπιση Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το πολύ μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν με λίγα λόγια εάν θα εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα ή όχι. Θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τα τμήματα, από το υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στις ημερομηνίες, που θα ορισθούν την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά όπως δείχνουν τα πράγματα οι εκτιμήσεις θα είναι δύσκολες λόγω και της ΕΒΕ.

Τέλος η εικόνα θα ξεκαθαρίσει η ΕΒΕ όταν το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι