Πότε ξεκινά η τέταρτη φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2022;

Η Δ φάση αναπληρωτών θα ξεκινήσει μιας και υπάρχουν ελλείψεις

Υπάρχουν αρκετά κενά σε σχολεία για αυτό και γίνονται και άλλες προσλήψεις μέσα από την δ φάση αναπληρωτών 2022.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις για την γ φάση αναπληρωτών όπου 2.300 αναπληρωτές προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Ο αριθμός των προσλήψεων ήταν μειωμένος και αυτό γιατί υπάρχει έλλειψη στις παραμεθόριες περιοχές και νησιωτικές περιοχές και ειδικότητες κυρίως Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος θα γίνουν και άλλες προσλήψεις όσον αφορά την δ φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δεν θα είναι οι μόνες μιας και ακούγεται ότι ίσως υπάρξει και ε φάση αναπληρωτών εφόσον δεν καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Πότε ξεκινά η δ φάση αναπληρωτών 2022;

Τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην τέταρτη φάση αναπληρωτών αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του newse (newse.gr), αυτό αναμένεται να γίνει πριν την εκπνοή του 2022.

Το ότι θα υπάρξει και δ φάση αναπληρωτών το ακούσαμε από επίσημα χείλη της κυβέρνησης. Το ακούσαμε από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή που επισήμανε στη Βουλή πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων στη γενική εκπαίδευση και εννοούσε την δ φάση αναπληρωτών 2022.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν βρει εργασία μέσω των φάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών περισσότεροι από 50.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ωστόσο, υπάρχουν εκατοντάδες παραιτήσεις καθώς οι κακές συνθήκες εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί και η αδυναμία εύρεσης στέγης ειδικά στις τουριστικές περιοχές, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στον κλάδο.

Οι δυσκολίες των αναπληρωτών για να βρουν σπίτια είναι πολλές

Τα διαθέσιμα σπίτια είναι πλέον ελάχιστα και όσα δεν έχουν βρει ακόμα ενοικιαστή, προσφέρονται σε τιμές πολύ υψηλές σε σύγκριση με τους μισθούς των δασκάλων και καθηγητών και σίγουρα όχι ανάλογες της ποιότητας των διαμερισμάτων.

Δείτε γιατί το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται αν δεν δεχτούν τις θέσεις οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί [Βίντεο]

Αν οι δε βρουν σπίτι οι αναπληρωτές ή αναγκαστούν να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν έχουν την επιλογή να μη δεχτούν την τοποθέτησή τους. Σε περίπτωση που αρνηθούν την θέση εργασίας μέσω των φάσεων των αναπληρωτών θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή αποκλεισμού από το δημόσιο σχολείο για δύο χρόνια. Ουσιαστικά, λοιπόν, είναι εγκλωβισμένοι σε μεγάλες δυσκολίες για τον κλάδο τους, την στιγμή που υπάρχει μεγάλη οικονομική ύφεση. Δείτε στο παρακάτω βίντεο του open, τι λέει μια δασκάλα που διορίστηκε στην Πάρο και δεν βρίσκει ένα σπίτι για να μείνει.