Πότε έρχεται το δώρο που περιμένει η Χαλκίδα;

Είναι ένα δώρο για τη Χαλκίδα που ακούγεται την τελευταία δεκαετία

Ένα δώρο που οι πολίτες της το περιμένουν με ανυπομονησία. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα είναι μεγάλο. Εκτός αυτού, κεντρικοί δρόμοι είναι στενοί με αποτέλεσμα όλο τον χρόνο να φρακάρουν.

Οι άδειοι δρόμοι και οι λιγότεροι ρύποι στην αρχή της πανδημίας έδωσαν τη θέση τους στη σταδιακή επιστροφή της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι δρόμοι, το τελευταίο διάστημα, έγιναν απροσπέλαστοι, με τους οδηγούς να βρίσκονται καθημερινά μποτιλιαρισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Και η κατάσταση δυσκολεύει τους καλοκαιρινούς μήνες με τους επισκέπτες.

Δεν είναι σαν το μποτιλιάρισμα όμως της Αθήνας, όπου καταλαμβάνει την 30ή θέση στον χάρτη των πιο πολυσύχναστων πόλεων παγκοσμίως από την 35η που ήταν το 2020, ενώ ο μέσος οδηγός στο τρέχον έτος είχε 70 χαμένες ώρες μποτιλιαρισμένος, από τις 37 ώρες που είχε πέρυσι.

Μάλιστα όταν είσαι μποτιλιαρισμένος και το αυτοκίνητο δεν κινείται έχουμε δει πολλούς οδηγούς να καθαρίζουν το εσωτερικό του αμαξιού τους. Βάζουν μια τάξη, και καθαρίζουν με μαντηλάκια τα βρώμικα σημεία και αυτά που χρησιμοποιούν πιο συχνά, όπως το τιμόνι.

Μην ξεχνάς, όμως, πως πάντα προέχει η ασφάλεια και και αν είστε νέοι οδηγοί και δεν έχετε εξοικειωθεί πολύ με το αυτοκίνητο, καλύτερα να περιοριστείτε στη μουσική καθώς θα είστε μποτιλιαρισμένοι!

Αυτό το δώρο τελικά που θα διώξει το μποτιλιάρισμα στη Χαλκίδα, είναι η παράκαμψη Χαλκίδας.
Ο σχεδιασμός της παράκαμψης Χαλκίδας.

Αυτό το δώρο τελικά που θα διώξει το μποτιλιάρισμα στη Χαλκίδα, είναι η παράκαμψη Χαλκίδας. Το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών», συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε και είμαστε στην αναμονή να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια.

Ακούγεται ότι το έργο έχει χαμηλότερο κόστος κατά 40 εκατ. ευρώ και πατάει επάνω στον άξονα της παλιάς μελέτης, με τους ανισόπεδους κόμβους που προβλέπονταν και με τα τεχνικά όπως είχαν μελετηθεί. Το έργο, παρακάμπτει καθαρά τόσο την πόλη της Χαλκίδας όσο και τα Ψαχνά.

Πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα και η Δήμαρχος Χαλκιδέων για να ενημερωθεί για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας. Μάθαμε και επίσημα ότι έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της προσωρινής αναδοχής. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών υλοποίησης του έργου, ειδικά ως προς τις επεμβάσεις αρμοδιότητας του Δήμου Χαλκιδέων.