Παραλία Θαψά δρόμος: Ποια η κατάσταση;

Παραλία Θαψά: Μια ονειρεμένη παραλία στην Εύβοια και μάλιστα από τις κορυφαίες

Ο δρόμος πάντα ήταν ένα πρόβλημα για να πας σε ονειρεμένες παραλίες της Εύβοιας.  

Πρόκειται για τις παραλίες Θαψά και Τσίλαρο που βρίσκονται στην περιοχή της Κύμης.

Κάθε χρόνο φτιάχνουν τον δρόμο για αυτόν τον παράδεισο στην Εύβοια. Σε αυτό τον παράδεισο βρίσκονται δύο εξωτικές παραλίες. Το Τσίλαρο και τα Θαψά. Αυτές οι μαγευτικές παραλίες της Εύβοιας βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια και είναι από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού.

Σύμφωνα με το avlonari such a lovely place και τον πρόεδρο της κοινότητας Βιτάλων Τάσο Γέραλη προχώρησαν σε συντήρηση του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες Θαψα-Τσιλαρο.

Ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο που προέκυψε και κατάφεραν να ολοκληρώσουμε τον δρόμο. Μελλοντικά θα υπάρξει παρέμβαση στον εν λόγω δρόμο με τσιμεντοστρώσεις σε σημεία που το χρήζουν!

Το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά είναι η αιτία για αυτό τον χρωματισμό των νερών της. Η παραλία Θαψά είναι “τοποθετημένη” μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε.

Πρόκειται για μία ονειρεμένη παραλία. Για να φτάσετε στα Θαψά και το Τσίλαρο, θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Κύμη με το αυτοκίνητο σας. Από τη Χαλκίδα, είναι περίπου δύο ώρες η οδήγηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Μετόχι. Είναι άσφαλτος. Να έχεις τα μάτια σου 14 μιας και πάνω στο δρόμο, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει τις παραλίες Τσίλαρο και Θαψά.

Για λίγα χιλιόμετρα ακολουθεί ένας δύσκολος χωματόδρομος. Θα πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Μια εξωτική παραλία με πολλές προοπτικές αρκεί να μην έχει βοριαδάκι. Το τοπίο δυσεύρετο με το βουνό να “πέφτει” στη θάλασσα και το νερό να ακουμπάει τα δέντρα.

Αν είναι ήρεμη η θάλασσα, τα νερά πρασινίζουν.

Κάθε χρόνο φτιάχνουν τον δρόμο για αυτόν τον παράδεισο στην Εύβοια. Σε αυτό τον παράδεισο βρίσκονται δύο εξωτικές παραλίες.
Πηγή φωτογραφίας: avlonari such a lovely place- Γιάννης Γέραλης
Το τοπίο δυσεύρετο με το βουνό να "πέφτει" στη θάλασσα και το νερό να ακουμπάει τα δέντρα.
Ο δρόμος για την παραλία Θαψά