Ο πολυπόθητος θησαυρός που ψάχνουν στη θάλασσα – Δεν γυαλίζει αλλά η τιμή του είναι μεγάλη σε περίπτωση πώλησης – Η τιμή του κυμαίνεται από 1.110 – 3.000 ευρώ το κιλό
Πρόκειται για έναν θησαυρό που υπάρχει στη θάλασσα στην Εύβοια και υπάρχουν πολλά περιστατικά με επιτήδειους που ψάχνουν παράνομα να τον βρουν.
Δεν γυαλίζει αλλά η τιμή του είναι μεγάλη σε περίπτωση πώλησης. Ένας πολυπόθητος θησαυρός που όποιος τον βάλει στο μάτι, θα βρει πολλούς μπελάδες.
Σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και στη Χαλκίδα υπήρχαν συμπολίτες μας που έψαχναν για τον θησαυρό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν πιαστεί στην φάκα μιας και οι έλεγχοι του λιμενικού είναι συχνοί.
Μπορεί να μην γυαλίζει στο μάτι αλλά πρόκειται για ένα πλάσμα της θάλασσας που μοσχοπουλιέται στην αγορά.
Τα Ολοθούρια, είναι περισσότερα γνωστά με την κοινή ονομασία αγγούρια της θάλασσας εξαιτίας του σχήματός τους, που θυμίζει το ομώνυμο λαχανικό.
Κάτω από το δέρμα τους έχουν ενδοσκελετό. Ζουν μέσα στην άμμο ή σε ρωγμές βράχων αλλά και σε κοραλλιογενείς υφάλους.
Σε είδη που υπάρχουν στο πέλαγος, συνήθως ο σκελετός απουσιάζει. Υπάρχουν περί τα 500 είδη ολοθουροειδών.
Στη χώρα μας το ολοθούριο είναι δόλωμα και δεν αναγνωρίζεται ως τρόφιμο. Πρόκειται όμως για έναν πανάκριβο και εκλεκτό μεζέ που είναι περιζήτητος στην Άπω Ανατολή.
Μάλιστα, τα αγγούρια αυτά που εντοπίζονται και στις θάλασσες της Εύβοιας θεωρούνται εκλεκτά με αποτέλεσμα να είναι πολύ ακριβά.
Η τιμή τους κυμαίνεται από 1.110 – 3.000 ευρώ το κιλό. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τους κουβάδες που είχαν γεμίσει κάποιοι κάτοικοι στη Χαλκίδα και τους έπιασε το λιμενικό.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Ξέρεις τι βάζεις στο τραπέζι σου; Στα My market ξέρεις.
Χαλκίδα: Κάτι περίεργο συμβαίνει και τρομάζει τους οδηγούς
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


