Δίρφυς: Η νύφη της Εύβοιας

Το χιόνι έπεφτε πυκνό τις προηγούμενες ημέρες στη Δίρφυ και αυτό είναι το αποτέλεσμα – Το χιόνι την μεταμόρφωσε σε νύφη

Πολλοί την λένε και νύφη της Εύβοιας μιας και όλο το χρόνο είναι ντυμένη στα λευκά.

Ντύθηκε στα λευκά η κορυφή του βουνού μιας και για αρκετές μέρες χιόνιζε στον δρόμο προς Στρόπωνες.

Το χιόνι έπεφτε πυκνό στην θέση καταφύγιο που είναι το πρώτο σημείο της Εύβοιας που υποδέχεται κάθε φορά τον λευκό επισκέπτη. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στη φωτογραφία με το τοπίο να θυμίζει Αλπικό.

Η Δίρφυς, πλέον γνωστή και ως Δίρφη, είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας. Είναι ο φυσικός “φράχτης” της πρωτεύουσας κατά την κακοκαιρία.

Μάλιστα, η Στενή αποτελεί δημοφιλέστατο χειμερινό προορισμό και λόγω της εγγύτητάς της με την Αθήνα προσελκύει πλήθος εκδρομέων που θέλουν να αγγίξουν και να παίξουν με το χιόνι.


Περισσότερα νέα από την Εύβοια

Αυτή η παραλία στην Εύβοια δεν έχει ποτέ κύμα! Την έχετε αναγνωρίσει;

«Νίκος Ξυλούρης – Ο Αρχάγγελος της Κρήτης» έρχεται στη Χαλκίδα – Στις 9 Αυγούστου στο Θέατρο Ορέστης Μάκρης

Η ομορφότερη παραλία στην Εύβοια που δεν στην έχουν πει

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ