Έρχονται δύο νέα επιδόματα από την ΔΥΠΑ
Για πρώτη φορά κάνει πρεμιέρα ένα νέο επίδομα, που αντιστοιχεί στα 219 ευρώ δηλαδή στο μισό του επιδόματος ανεργίας και θα το παίρνουν όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι βρίσκουν δουλειά πριν από την περίοδο της επιδότησης τους. Θεσπίζεται για πρώτη φορά ένα νέο επίδομα, που αντιστοιχεί στο 50% του επιδόματος ανεργίας και το λαμβάνουν όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι βρίσκουν δουλειά πριν λήξει η περίοδος επιδότησής τους.

Αν ο άνεργος δεν διαγραφεί από το μητρώο θα έχει να λάβει και ένα νέο επίδομα. Μιλάμε για το επίδομα εργασίας που θα αντιστοιχεί στο 50% του επιδόματος ανεργίας, για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά. Έτσι θα συνεχίζουν να λαμβάνουν το μισό επίδομα ανεργίας παράλληλα με τον μισθό τους μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του επιδόματος. Για παράδειγμα αν ένας άνεργος που παίρνει το επίδομα ανεργίας, βρει σε δύο μήνες αλλού εργασία, θα σταματήσει να παίρνει το επίδομα ανεργίας. Όμως θα πληρωθεί το μισό επίδομα ανεργίας συν τον μισθό από τον εργοδότη του.
Τέλος θα υπάρχει μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης ώστε να βοηθηθούν ενεργότερα για επανένταξη στην αγορά εργασίας. Η πληρωμή θα γίνει μια φορά εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές, ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Ξέρεις τι βάζεις στο τραπέζι σου; Στα My market ξέρεις.
Χαλκίδα: Κάτι περίεργο συμβαίνει και τρομάζει τους οδηγούς
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Πτήση 103,2 από τις 7:00 έως τις 11:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

