Πως βγαίνει ο μέσος όρος τετραμήνου σε Γυμνάσιο και Λύκειο – Δείτε τον εύκολο τρόπο υπολογισμού – Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε δύο περιόδους (τετράμηνα) στα σχολεία
- • Στο Γυμνάσιο και Λύκειο ο βαθμός προκύπτει από τα δύο τετράμηνα και όχι από τρίμηνα
- • Το πρώτο τετράμηνο διαρκεί από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο και το δεύτερο έως Μάιο
- • Ο προφορικός βαθμός κάθε μαθήματος είναι ο μέσος όρος των δύο τετραμήνων
- • Ο τελικός βαθμός προκύπτει από τον μέσο όρο προφορικού βαθμού και γραπτής εξέτασης
- • Για κάθε μάθημα προσθέτουμε τους δύο βαθμούς τετραμήνων και διαιρούμε με το δύο
- • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον βαθμό εξέτασης και διαιρούμε ξανά με το δύο
- • Ο γενικός μέσος όρος προκύπτει από το σύνολο των μαθημάτων δια του πλήθους τους
Στο Γυμνάσιο και Λύκειο δεν υπάρχει ο βαθμός του τριμήνου που είχαμε συνηθίσει στα δημοτικά.
Ο βαθμός του τριμήνου υπήρχε πριν το 2000 στα γυμνάσια και λύκεια. Αυτό άλλαξε. Υπάρχει ο βαθμός του τετραμήνου.
Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε δύο περιόδους που ονομάζεται τετράμηνα. Στο τέλος κάθε τετραμήνου γίνεται αξιολόγηση και παίρνουν βαθμούς οι μαθητές.
Ο μέσος όρος της βαθμολογίας των δύο τετραμήνων αποτελεί τον προφορικό βαθμό για κάθε μάθημα. Πως βγάζουμε τον μέσο όρο τετραμήνου Γυμνασίου και Λυκείου είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί.
Στο Γυμνάσιο και Λύκειο δεν υπάρχει ο βαθμός του τριμήνου που είχαμε συνηθίσει στα δημοτικά. Ισχύει ο βαθμός του τετραμήνου.
Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε δύο περιόδους (Τετράμηνα) στα σχολεία. Στο τέλος κάθε τετραμήνου γίνεται αξιολόγηση και παίρνουν βαθμούς οι μαθητές.
Το πρώτο τετράμηνο είναι από 1η Σεπτεμβρίου έως 20η Ιανουαρίου και το δεύτερο τετράμηνο από 21η Ιανουαρίου έως 30η Μαΐου.
Για τα μαθήματα, ο ετήσιος βαθμός κάθε μαθήματος προκύπτει από τον μέσο όρο του προφορικού βαθμού και του βαθμού της γραπτής εξέτασης του Ιουνίου.
Πως βγαίνει ο μέσος όρος για τον τελικό βαθμό;
Ο μέσος όρος της βαθμολογίας των δύο τετραμήνων αποτελεί τον προφορικό βαθμό για κάθε μάθημα.
Στο τέλος του διδακτικού έτους ο υπολογισμός δεν είναι απλή διαδικασία.
Πρώτα από όλα κάνουμε για κάθε μάθημα το άθροισμα των δύο τετραμήνων και διαιρούμε με το δύο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αποτέλεσμα με τον βαθμό της εξέτασης και διαιρούμε πάλι με το δύο. Αυτός είναι ο μέσος όρος του μαθήματος.
Για να βγει ο γενικός μέσος όρος, υπολογίζουμε πρώτα τον μέσο όρο σε κάθε ενιαίο μάθημα.
Τα ενιαία μαθήματα είναι η Ελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, και οι Φυσικές Επιστήμες.
Κατόπιν, ο μέσος όρος του κάθε κλάδου πολλαπλασιάζεται με το πλήθος των μαθημάτων.
Τέλος προσθέτουμε όλους τους γενικούς βαθμούς και τους διαιρούμε με το πλήθος των μαθημάτων.
Με την παραπάνω διαδικασία, βγαίνει ο γενικός μέσος όρος.
Πρόγραμμα υπολογισμού μέσου όρου τετραμήνου Γυμνασίου και Λυκείου
Για όσους δεν είναι της θεωρίας και προτιμούν την πράξη, υπάρχει και άλλη λύση.
Παρακάτω υπάρχει ένα αρχείο για να το κατεβάσετε και να υπολογίσετε μέσω Excel τον μέσο όρο τετραμήνου. Κάντε κλικ ΕΔΩ.
– Πρώτα κατεβάζετε το αρχείο
– Επιλέγετε την καρτέλα της αντίστοιχης τάξης (Α΄, Β΄ ή Γ΄)
– Πληκτρολογείτε τους βαθμούς σε κάθε μάθημα
Αν κάνετε τα παραπάνω, θα δείτε αμέσως το αποτέλεσμα.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Ξέρεις τι βάζεις στο τραπέζι σου; Στα My market ξέρεις.
Χαλκίδα: Κάτι περίεργο συμβαίνει και τρομάζει τους οδηγούς
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


