Μπορεί την Κυριακή να γιορτάζουμε την ανάσταση, ωστόσο το Σάββατο έγινε η νίκη του Ιησού.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ο Χριστός νίκησε τον θάνατο και αναστήθηκε. Ο Χριστός αναστήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό χρόνο της ανάστασης του αφού κανείς δεν τον είδε την ώρα εκείνη, αλλά πιστοποιήθηκε όταν βαθειά χαράματα οι Μυροφόρες γυναίκες πήγαν στο μνημείο για να αλείψουν το σώμα του Χριστού με αρώματα.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί στολίζουν το ναό με κλαδιά δάφνης. Την ίδια ώρα βγαίνει από το ιερό, ο ιερέας λέγοντας το «Ανάστα ο Θεός» και σκορπά τα δαφνόφυλλα. Την ίδια ώρα οι πιστοί χτυπούν τα πόδια τους στο στασίδι, χτυπούν τις καμπάνες, πυροβολούν και γενικά θορυβούν, για να διώξουν τον θάνατο.
Το βράδυ στην Ανάσταση με το «Χριστός Ανέστη», χτυπούν οι καμπάνες, τσουγκρίζονται τα αβγά, ρίχνονται βαρελότα και για να φύγει, όπως λένε, ο θάνατος.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Ξέρεις τι βάζεις στο τραπέζι σου; Στα My market ξέρεις.
Χαλκίδα: Κάτι περίεργο συμβαίνει και τρομάζει τους οδηγούς
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Πτήση 103,2 από τις 7:00 έως τις 11:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

