Μπορεί η Χαλκίδα να γίνει μία ευτυχισμένη πόλη στον κόσμο

Η Χαλκίδα θα μπορούσε να γίνει μία από τις πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο

Για να γίνει η Χαλκίδα μια από τις πιο ευτυχισμένες πόλεις του κόσμου, θα μπορούσε να επενδύσει σε βιώσιμη κινητικότητα με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς, να ενισχύσει την κυκλική οικονομία και να δώσει έμφαση στην προσβασιμότητα σε πάρκα, παραλίες και δημόσιους χώρους.

Ο Happy City Index είναι ένας παγκόσμιος δείκτης που αξιολογεί πόλεις βάσει της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των κατοίκων τους, με βάση πέντε βασικούς άξονες.

Η δημιουργία ανοιχτών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δομών, σε συνδυασμό με την κοινωνική ενσωμάτωση όλων των πολιτών, θα μπορούσε να βελτιώσει θεαματικά την καθημερινότητα.

Η Χαλκίδα, με τη μοναδική της φυσική ομορφιά και την παράκτια της ταυτότητα, έχει ήδη τα βασικά πλεονεκτήματα.

Με στοχευμένες πρωτοβουλίες και συνεργασία πολιτών και φορέων, μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπο ευτυχίας, σύμφωνα με τα κριτήρια του Institute for Quality of Life.

Η ευτυχία δεν είναι πολυτέλεια, είναι επιλογή, και στη Χαλκίδα μπορεί να γίνει καθημερινότητα.


Περισσότερα νέα από την Εύβοια

90 λεπτά από Χαλκίδα και νομίζεις ότι είσαι Μαλδίβες – Αυτή είναι η δίδυμη παραλία της Αγίας Άννας

Κύμη Εύβοιας: Παράτησε την πόλη, μετακόμισε σε χωριό και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Αυτή η παραλία στην Εύβοια δεν έχει ποτέ κύμα! Την έχετε αναγνωρίσει;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ