Δήλωση self test covid για δημόσιο – Πως το δηλώνω;

self test covid

Στο σύνολο των εργαζομένων των δημοσίων υπηρεσιών η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση από την Μεγάλη Δευτέρα.

Από τις 10 Μαΐου θα αρχίσει σταδιακά να περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας.

Το μέτρο αφορά στους υπαλλήλους που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

Τα self test πρέπει να διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν την προσέλευση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται σταδιακά το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία στο ελληνικό Δημόσιο και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους όταν πρόσεξαν καλύτερα στον ουρανό

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι