Δήλωση self test για covid στο gov.gr

Στα σχολεία, η διενέργεια self test είναι απαραίτητη για εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους μαθητές. Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας.

Σε self test υποβάλλονται και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Παράλληλα, τα self tests είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self-tests πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Εφόσον κάποιος υποβληθεί σε self test και βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, δηλώνει το αποτέλεσμα του τεστ στο self-testing.gov.gr. Στην ίδια πλατφόρμα, μπορεί να δει τις δημόσιες δομές τις οποίες μπορεί να επισκεφθεί, προκειμένου να υποβληθεί σε νέο τεστ. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε το επιθυμεί, ιδιωτικά ή δημόσια, εντός των επόμενων 24 ωρών.