Γιόρτασαν τους Άγιους Ευβοείς [Φωτογραφία]

Την Κυριακή του Παραλύτου 23 Μαΐου 2021, η Εύβοιας, πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους Της, τους τριανταδύο Ευβοείς Αγίους, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην συνοικία Μάνικα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Σεβασμιώτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της Χαλκίδος και ευσεβών χριστιανών, σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του κορωνοϊου (covid-19).

Οι μέχρι σήμερα γνωστοί Άγιοι της Ευβοίας κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες: τους Οσίου, οι οποίοι είναι ολοκληρωτικά δοσμένοι στον Θεό, πρόθυμοι πάντοτε να εκπληρώνουν το θέλημα του Θεού και την λατρεία Του. Ο οσιακός βίος είναι ζητούμενο όχι μόνο για μοναχούς αλλά για όσους επιθυμούν στην καθημερινότητά τους να εργάζονται το θέλημα και την δόξα του Θεού.

Και τους Ιεράρχες, που ως μέτοχοι της αποστολικής διαδοχής και δι’ αυτής καθίστανται κοινωνοί και μεταδότες της Θείας χάριτος, αλλά και ως μέτοχοι του ευλογημένου τρόπου της ζωής των προ αυτών Ιεραρχών και Αποστόλων, αυτό που έλαβαν, ως χάρισμα, από τον Θεό, διά του συνόλου των Επισκόπων καλούνται να το καλλιεργούν συνεχώς και να το διατηρούν ενεργό.