Ποια βλάβη δεν έχει φτιαχτεί στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας;

Οι μέρες πέρασαν και όμως ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει φτιαχτεί μια βλάβη στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Όλοι θυμόμαστε όταν ιστιοφόρο έπεσε πάνω στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας. Όλοι είχαν σοκαριστεί βλέποντας αυτές τις εικόνες.

Το ιστιοφόρο έπεσε πάνω στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας την ώρα που ήταν κλειστή.

Σαν αποτέλεσμα, έσπασε το κοντάρι που συγκρατούσε τα πανιά. Ζημιά προκλήθηκε και στην παλιά γέφυρα.

Μια ζημιά που την βλέπουμε με γυμνό μάτι. Λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση τα μισά φώτα που είναι κάτω από την γέφυρα δεν φωτίζουν.

Οι μέρες πέρασαν από τότε που συνέβη το ατύχημα με το ιστιοφόρο.

Δεν έφτιαξαν τα φώτα της γέφυρας της Χαλκίδας ακόμα (!;)

Από ότι βλέπουμε, δεν έχει επισκευαστεί η βλάβη στα φώτα της γέφυρας. Και από τις δύο μεριές, φαίνεται τα μισά φώτα να μην λειτουργούν.

Μπορεί να μην είναι μια επιδιόρθωση μεγάλης σημασίας αλλά κάτοικοι και επισκέπτες έχουν συνηθίσει να βλέπουν την παλιά γέφυρα της πόλης στολισμένη με φως, τα βράδια που κάνουν την περατζάδα τους στην παραλία.

Αν και η επισκευή αυτής της γέφυρας μπορεί να μην ανήκει στις πιο ενδιαφέρουσες ανακαινίσεις, η αξία της ξεπερνά την απλή λειτουργικότητα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για αυτήν τη γέφυρα, καθώς έχει καταστεί μια ουσιαστική συνιστώσα του τοπίου.

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή επισκευή, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν αναπτύξει έναν συναισθηματικό δεσμό με αυτήν τη γέφυρα.

Η εικόνα της, στολισμένη με φώτα κατά τις νυχτερινές ώρες, αποτελεί ένα οπτικό θέαμα που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους.

Οι βραδιές που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες περνούν κοντά σε αυτήν τη γέφυρα αναδεικνύουν την ομορφιά της πόλης και τον πολιτισμό της.

Πέραν της λειτουργικής της σημασίας, η γέφυρα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της περιοχής και αντιπροσωπεύει τη συνέχιση του χρόνου.

Το φως που την αγκαλιάζει τις βραδινές ώρες δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό που ενισχύει τη σχέση των ανθρώπων με το παρελθόν και το παρόν τους.

Άλλωστε αυτό είναι και το hotspot της πόλης και η τουριστική ατραξιόν πάνω από τα νερά του Ευβοικού και την ακανόνιστη κατεύθυνση τους.