Βόρεια Εύβοια: Έχουν τον φύλακα άγγελο τους οι κάτοικοι

Έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι κάτοικοι έχουν τον φύλακα άγγελο τους

Η ActionAid δίνει δυναμικό παρών στη Βόρεια Εύβοια, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του τόπου μέσα από μια σειρά δράσεων. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι στην περιοχή και δίνει μια μεγάλη αγκαλιά στους κατοίκους.

Η σημασία του ανοιχτού κέντρου στήριξης στην Στροφυλιά

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες και όλους τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και σε παιδιά και ενήλικες και εστιάζει στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, την ενίσχυση της οικονομικής ζωής και την εκπαίδευση των νέων της περιοχής.

Έχουν τον φύλακα άγγελος τους οι κάτοικοι
Η δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo) με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Credits: @ Ανθή Αποστόλου/ActionAi

Συγκεκριμένα, υπάρχουν προγράμματα και εργαστήρια για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διαφοροποίησης, αλλά και προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων για ανέργους.

Το σχολείο του δάσους

Επίσης, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και υλικοτεχνική υποστήριξη στα σχολεία της περιοχής. Μάλιστα υπάρχει και το Κινητό Σχολείο του Δάσους, το οποίο τον Αύγουστο έκανε την πρώτη του εμφάνιση, ενώ πάνω από 200 παιδιά έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στις υπαίθριες δραστηριότητές του.

Τέλος, υπάρχουν και εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα ψυχικής υγείας και ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής, τόσο στο Ανοιχτό Κέντρο, καθώς και μέσω μίας κινητής μονάδας που επισκέπτεται τα χωριά της περιοχής.