Βόρεια Εύβοια: Δεν φαντάζεστε τι είχαν ρίξει μέσα στη θάλασσα!

βορεια ευβοια, φανταζεστε, θαλασσα

Όλα αυτά κρύβονταν στη θάλασσα στον Νέο Πύργο εδώ και χρόνια. Βλέποντας την θάλασσα, πραγματικά δεν φαντάζεστε τι μπορεί να κρύβει μέσα της.

Ο Νέος Πύργος βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια. Μέχρι το 1925 η τοποθεσία αυτή, ήταν μια άγρια περιοχή που άφηνε μάλλον αδιάφορους τους κατοίκους των Ωρεών και της Ιστιαίας.

Το χωριό ιδρύθηκε το μακρινό 1924 όταν οι πρόσφυγες που έφθασαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 στην Αιδηψό από το χωριό Πύργος κοντά στην Κωνσταντινούπολη διάλεξαν τον τόπο αυτό για να κατοικήσουν.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Νέος Πύργος άλλαξε. Τώρα έχει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, καθώς και πολλές ενοικιαζόμενες μικρές και μεγάλες γκαρσονιέρες.

Δίπλα στο λιμανάκι του μπορεί να φιλοξενήσει μικρά κυρίως σκάφη. Στο λιμανάκι θα αναφερθούμε μιας και μέσα στη θάλασσα κρύβονταν κάτι το απίστευτο.

Στην φωτογραφία βλέπουμε δύτες που έκαναν την εξόρμηση και κατάφεραν να βγάλουν κάτι που δεν μπορούμε να το φανταστούμε ούτε να το πιστέψουμε.

Κάτι το απίστευτο που κατάφεραν να βρουν συνέργεια από το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και σε παραλία στη Χαλκίδα.

Για αρκετή ώρα, βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα και αποδείχθηκε αναγκαία η κίνηση και όπως φαίνεται η «ψαριά» στο Νέο Πύργο ήταν μεγάλη.

Μέσα στη θάλασσα βρίσκονταν λάστιχα, τενεκεδάκια μπίρας και αναψυκτικών μέχρι και παπούτσια.

βορεια ευβοια, φανταζεστε, θαλασσα

Απίστευτες εικόνες που πραγματικά σοκάρουν αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει στις θάλασσες μας και πως αυτό μόνο αρνητική εικόνα δημιουργεί.

Και μιλάμε για απίστευτη ποσότητα που δυστυχώς έχει ως συνέπεια την μόλυνση των θαλασσών.

Μέσα στην θάλασσα έπεσαν δύτες όπου κατά τη διάρκεια της δράσης, συλλέχτηκαν ανακυκλώσιμα αντικείμενα από τον βυθό και την παραλία τα οποία, μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

βορεια ευβοια, φανταζεστε, θαλασσα

Βέβαια αυτή η εικόνα δεν συναντάται μόνο στην Εύβοια αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως βλέπουμε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον να μην υπάρχουν ανάλογες εικόνες και να πάρει σάρκα και οστά η ευαισθητοποίηση όλων μας για το περιβάλλον.