4 συμβουλές για να διαλέξετε τη σωστή βαλίτσα

Έχοντας την κατάλληλη αποσκευή μαζί σας, το ταξίδι σας γίνεται σαφώς πιο εύκολο και ευχάριστο. Η επιλογή για μια σωστή αποσκευή γίνεται με βάση διάφορα κριτήρια όπως για παράδειγμα πόσο συχνά ταξιδεύετε, τις προσωπικές σας προτιμήσεις ή τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη και κάποια πράγματα για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

  1. Εξετάστε τις επιλογές σας

Όταν, λοιπόν, αρχίσετε να ψάχνετε για την πιο κατάλληλη αποσκευή, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές γύρω σας. Αν θέλετε να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι (μονοήμερο ή για ένα σαββατοκύριακο) μπορείτε να διαλέξετε ένα άνετο backpack και μια τσάντα χιαστί. Εξαιτίας του μικρού μεγέθους τους, μεταφέρονται πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ευελιξία, και είναι ό,τι πρέπει για ένα σύντομο road trip.

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει παραπάνω από δυο ημέρες και χρειάζεστε περισσότερα από τα αγαπημένα σας αντικείμενα και ρούχα μαζί, είναι προτιμότερο να διαλέξετε μια βαλίτσα(δείτεhttps://www.samsonite.gr/el-gr/eidh-taksidiou-valitses) για την εξυπηρέτηση των αναγκών σας. Η αποσκευή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε περισσότερα πράγματα σε διαφορετικές θήκες, χωρίς να πρέπει να περιοριστείτε μόνο στο κεντρικό τμήμα της.

  • Σκεφτείτε το μέγεθος και την ευελιξία

Επομένως, το μέγεθος της αποσκευής σας εξαρτάται από το πόσες ημέρες θα μείνετε στον προορισμό σας. Η πιο συνηθισμένη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι η βαλίτσα αεροπορικού τύπου με διαστάσεις 22″ x 14″ x 9″που στις περισσότερες περιπτώσεις εξυπηρετεί την πλειοψηφία των ταξιδιωτών. Παράλληλα, υπάρχει και η κατηγορία αποσκευών με ροδάκια που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις μεταφέρετε με μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία.

  • Ψάξτε για βολικά χαρακτηριστικά

Το μέγεθος και η ευελιξία παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο βολική είναι η αποσκευή σας, αλλά σκεφτείτε και τα επόμενα. Αν δεν θέλετε να κουράζεστε πολύ όταν πακετάρετε, πρέπει να βρείτε την κατάλληλη αποσκευή όπου θα μπορέσουν να χωρέσουν με άνεση τα ρούχα και τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας, χωρίς να τσαλακωθούν ή να σπάσουν. Οι πολλές θήκες, η δυνατότητα να κλειδώνετε την αποσκευή σας με κωδικό κ.τ.λ. είναι στοιχεία που θα σας εξυπηρετήσουν. Επίσης, το εξωτερικό τμήμα και το χερούλι της αποσκευής πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό, αλλά παράλληλα η βαλίτσα να μην είναι πολύ βαριά, ώστε να μην σας δυσκολέψει στη μεταφορά της.

  • Δώστε βάση στον τρόπο κλειδώματος

Αν ταξιδεύετε αρκετά με κάποιο διαφορετικό μέσο, εκτός του αυτοκινήτου σας, και πρέπει να αποχωρίζεστε την αποσκευή σας την ώρα της επιβίβασης, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο κλειδώματος που σας εξυπηρετεί. Πλέον, οι μοντέρνες αποσκευές διαθέτουν ακόμη και ενσωματωμένες κλειδαριές.