Χαλκίδα: Γιατί αυτοκίνητο ξέφυγε από τον δρόμο;

Χαλκίδα νέα: Όλα συνέβησαν βραδινές ώρες με πρωταγωνιστή τον οδηγό ενός αυτοκινήτου.

Ήταν βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Ιουνίου. Ξαφνικά το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 50χρονος έφυγε από την πορεία του. Χτύπησε σε τσιμεντένιο κράσπεδο στην πλατεία Αθανάτων.

Ευτυχώς από το τροχαίο δεν υπήρξε τραυματισμός, αλλά ο οδηγός συνελήφθη από στελέχη του λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Η σύλληψή του έγινε διότι κατόπιν ελέγχου μέθης, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε η συγκέντρωση οινοπνεύματος σε χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα 3,0mg/l .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός για παράβαση διατάξεων του άρθρου 42 παρ. 7 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

δείτε γιατί έφυγε ένα αυτοκίνητο από την πορεία του
Δείτε τι κακό κάνει το αλκοόλ στην οδήγηση (φωτογραφία αρχείου: unsplash.com)

Δείτε τι κακό κάνει το αλκοόλ

Το αλκοόλ διεισδύει γρήγορα στο αίμα και από εκεί επηρεάζει τα όργανα και τον εγκέφαλο του ανθρώπου, καταστέλλει κάποιες λειτουργίες και αίρει αναστολές, ενώ χάνεται ευκολότερα η ψυχραιμία, η σύνεση και η φρόνηση, ενώ παράλληλα μειώνεται η ικανότητα εκτίμησης του κινδύνου.

Το αλκοόλ επηρεάζει τον έλεγχο του σώματος και όταν κάποιος είναι μεθυσμένος και οδηγάει, χάνει “τη δύναμη” των αισθήσεων και του ελέγχου.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο εγκέφαλος όταν οδηγούμε ελέγχει χέρια, πόδια, μάτια, μιας και το αλκοόλ μειώνει την ικανότητα του αυτή, ώστε να τα ελέγξει άμεσα. Οι αντιδράσεις ενός μεθυσμένου οδηγού, πλέον δεν είναι υπό τον πραγματικό του έλεγχο και είναι περισσότερο “τυχαίες”.