Εύβοια: Σε ποιες περιοχές πήραν παράταση οι φορολογικές δηλώσεις;

Σε παράταση των προθεσμιών των φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές του Ιουλίου προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο.

Δείτε για ποιες περιοχές της Εύβοιας αφορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών και με σκοπό την διευκόλυνση πολιτών και επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων τους και την αξιοποίηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, προχώρησε σε τροποποιήσεις προηγούμενων αποφάσεων.

Συγκεκριμένα:

Α. Στη Δημοτική Κοινότητα Αετού της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παρατείνονται για δύο (2) μήνες ήτοι μέχρι 25.09.2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ. οφειλές, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 23.07.2023 μέχρι και 23.09.2023 των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές Ιουλίου 2023 και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε ότι αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Πλατανιστού της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου και στη Δημοτική Κοινότητα Κομίτου της Δημοτικής Ενότητας Καφηρέα του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

α) Παρατείνονται για δύο (2) μήνες ήτοι μέχρι 25.09.2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ. οφειλές, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 23.07.2023 μέχρι και 25.09.2023, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα της περ. Δβ και που έχουν κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές Ιουλίου 2023 και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

β) Παρατείνονται για έξι (6) μήνες ήτοι μέχρι και την 23η.01.2024 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ./Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π./ΚΕ.Β.ΕΙΣ. οφειλών, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 23.07.2023 μέχρι και 23.01.2024, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που περιλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες του με αρ. 11 στοιχείου του προοιμίου της παρούσας απόφασης και έχουν κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις περιοχές της περίπτωσης Δ.