Εύβοια: Αν δείτε αυτό το μήνυμα στον υπολογιστή σας, μην το ανοίξετε

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν πολλοί Ευβοιώτες και όχι μόνο σε παραπλανητικά emails που αν κάνουν το λάθος και τα “ανοίξουν” έρχονται μπελάδες μιας και χάκερς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών σχετικά με τις προσπάθειες επιτήδειων να τους εξαπατήσουν με τη χρήση στοιχείων του gov.gr όπως θα δείτε και παρακάτω.

Οι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου. Το μήνυμα αυτό, καθώς και άλλα παρεμφερή, αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο «Παρακαλούνται οι πολίτες», όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

Πολλά τα μηνύματα στους υπολογιστές που πρέπει να προσέξουμε

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα.

Περιστατικά τύπου phishing αντιμετωπίζονται σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικά για την Ελληνική επικράτεια έχουν αναφερθεί κακόβουλα μηνύματα που φαίνεται να αφορούν δήθεν κάποια έκδοση εγγράφου από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (Gov.gr), ή να έχουν περιεχόμενο φορολογικού ενδιαφέροντος (όπως επιστροφή φόρου), ή να προέρχονται από τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα, ή ακόμα και από εταιρείες εντοπισμού/παράδοσης δεμάτων.

Αυτό είναι το μήνυμα απάτη που έχει σταλεί και στην Εύβοια

Αυτό είναι το μήνυμα απάτη
Αυτό είναι το μήνυμα απάτη…