Ανακοίνωση από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού και νηπιαγωγείων Διρφύων

Παρότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι τεράστια μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων, στις 10 Ιανουαρίου. Το μοναδικό επιπλέον μέτρο για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών ήταν αυτό του ενός επιπλέον αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Χωρίς επάρκεια στα φαρμακεία, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν.
Επιπλέον η εισήγηση των ειδικών αναφέρει ασφαλή μέτρο για την προστασία από την μετάλλαξη Όμικρον, τη χρήση της ειδικής μάσκας ΚΝ95, FFP2, K95 κτλ. Ένα επιπλέον κόστος για τους γονείς που επί δύο συναπτά έτη στηρίζουν της δήθεν δωρεάν παιδεία από το υστέρημα τους.

Η απογοήτευση μας γίνεται μεγαλύτερη γιατί μέσα σ’ αυτό το αλαλούμ το υπουργείο υλοποιεί την τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα ζητάει συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων και αξιολόγηση αυτών.

Αισθανόμαστε να λοιδορούν την αντίληψη μας, να παραβιάζουν κάθε συνταγματικό δικαίωμα και να ασκούν εξουσία στο θεσμό της οικογένειας, στην ψυχολογία παιδιών και γονέων. Συγκεκριμένα βάζουν χρηματικές ποινές και φυλακίσεις σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο μέχρι και το Γυμνάσιο .

Την ώρα που ο φόβος δυναμώνει με την αύξηση κρουσμάτων, που δεν υπάρχουν ασφαλή μέτρα επιστροφής στα σχολεία, που ο γονέας δεν αντέχει άλλο να πληρώνει και να διεκπεραιώνει κάθε μέτρο του υπουργείο.

Ήρθε η ώρα για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά με τις απουσίες λόγω νόσησης εκπαιδευτικών.
Εμείς θέλουμε ανοιχτά σχολεία!!!
ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:!!!!
Κάθε γονιός θέλει την μόρφωση και την πρόοδο του παιδιού του, θέλει το παιδί του να κοινωνικοποιείται και να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον που είναι το σχολείο για λόγους εκπαιδευτικούς-μορφωτικούς, κοινωνικούς, ψυχολογικούς και άλλους.

Ο δικός μας δρόμος της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας είναι αυτός της συλλογικής προσπάθειας και στάσης μέσα και έξω από τα σχολεία, στους Συλλόγους Γονέων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Εκεί θα βρεθούμε ξανά τις επόμενες μέρες όσοι αγωνιούμε και πονάμε πραγματικά για τη μόρφωση και την ψυχική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ
ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ PCR και RAPID ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ (KN95, K95, FFP2) ΜΕΣΩ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΗΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 50%+1 ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ 5νθημερης ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 5:30 ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θωμάς Μιχαήλ Μακρή Φωτεινή