Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις

Ξεκινάει ο νέος κύκλος πληρωμών για συνταξιούχους που θα λάβουν αναδρομικά.

Νέος κύκλος πληρωμών αναδρομικών ξεκινά στις 27 Ιουλίου για όσους συνταξιούχους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη καθώς δρομολογούνται από τον ΕΦΚΑ η καταβολές των αναδρομικών.

Τα αναδρομικά περίπου 50.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Η ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ

Συνταξιούχοι Δημοσίου: Η καταβολή των αυξήσεων ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου 2021 και αφορά 10.861 συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 και πριν από την 1η Οκτωβρίου 2019.

Οι παραπάνω συνταξιούχοι έχουν κατά μέσο όρο πραγματική αύξηση στην ακαθάριστη σύνταξή τους 74 ευρώ, ενώ τα ανώτατα ποσά αυξήσεων φτάνουν τα 450 ευρώ τον μήνα. Για τις πληρωμές των αναδρομικών των συνταξιούχων του Δημοσίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Συνταξιούχοι ιδιωτικού τομέα: Αναφορικά με την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία, όπως ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Για τις πληρωμές των αναδρομικών και αυξήσεων των συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι περισσότεροι παλιοί συνταξιούχοι (πριν από τον Μάιο του 2016) θα έχουν λογιστική αύξηση (στα χαρτιά). Δηλαδή οι αυξήσεις τους θα συμψηφιστούν και στα εκκαθαριστικά τους θα δουν την προσωπική διαφορά να μειώνεται.