Υπάρχει θησαυρός έξω από το Αλιβέρι – Δείτε σπάνιες εικόνες

αλιβερι, θησαυροσ

Ένας θησαυρός έξω από το Αλιβέρι που πραγματικά ενθουσιάζει όσους τον έχουν επισκεφθεί. Μείναμε άφωνοι όταν είδαμε τις φωτογραφίες με αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Δεν πιστεύαμε καθόλου ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοια πλάσματα έξω από το Αλιβέρι. Ζουν σε ένα διαμάντι που είναι μία όαση της φύσης η απλά έναν θησαυρό. Πρόκειται για μία περιοχή λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αλιβέρι.

Σε αυτή την περιοχή το υδάτινο και το χερσαίο πάνε πακέτο και δημιουργούν ένα μεγάλης οικολογικής σημασίας τοπίο που φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό, έξω από το Αλιβέρι, που αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς και να δεις από κοντά την μαγεία της φύσης η αλλιώς τον θησαυρό της φύσης.

Στις παρακάτω φωτογραφίες από το αρχείο της Όλγας Κατσαμάκη, θα δείτε τα απίστευτα ζωάκια που κρύβονται στην λίμνη. Είδαμε από βατραχάκια και νεροχελώνες μέχρι σπάνια πουλιά. Ένα διαμάντι ανεκτίμητο έξω από το Αλιβέρι, που παρουσιάζει πλούσια χλωρίδα και πανίδα και είναι στην Εύβοια. Εκεί θα δεις εκατοντάδες είδη φυτών, δεκάδες είδη αμφιβίων και πτηνών. Η έκταση της είναι περίπου 4,75 τ.χλμ και το μέγιστο βάθος της είναι 6 μ.

αλιβερι, θησαυροσ

Η λίμνη του Δύστου δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα. Εκεί λοιπόν στην περιοχή σφράγισαν μία καταβόθρα που διοχέτευε τα νερά της στον Ευβοϊκό κόλπο. Το όνομά της, το απέκτησε από την ομώνυμη αρχαία πόλη, Δύστος, που ήταν κτισμένη στις όχθες της.

αλιβερι, θησαυροσ

Πριν πολλά χρόνια, ήθελαν να την αποξηράνουν. Πιο συγκεκριμένα αρχαιολογικά στοιχεία, κοντά στον 4ο αιώνα πχ μαρτυρούν απόπειρα αποξήρανσης της λίμνης από τους κατοίκους της αρχαίας πόλης.

αλιβερι, θησαυροσ

Η λίμνη Δύστος είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας καθώς και σημαντική περιοχή για τα πουλιά της Ελλάδας.