Αλιβέρι: Είχαν στο αυτοκίνητο έναν θησαυρό

Μάλιστα για να μην δίνουν στόχο κάθε φορά νοικίαζαν και άλλο αυτοκίνητο.

Δύο άτομα είχαν συλλέξει αυτόν τον θησαυρό, με την βοήθεια δύο ακόμη συνεργών τους. Για να μαζέψουν αυτό τον θησαυρό δεν κουράστηκαν καθόλου. Μέσα σε έναν μήνα τον είχαν μαζέψει και κοίταζαν να μην δίνουν στόχο.

Όπως καταλάβατε, δεν τον κέρδισαν μόνιμα αλλά κάνοντας κλοπές. Όλα έγιναν στην περιοχή του Αλιβερίου. Έκαναν 5 κλοπές από σπίτια και τρεις απόπειρες, χωρίς να κερδίσουν κάτι.

Πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα. Το αλλοδαπό ζευγάρι με την βοήθεια συνεργών είχαν αρπάξει κοσμήματα και μετρητά.

Ευτυχώς όμως η επέμβαση των αστυνομικών, έβαλε φρένο στην δράση τους. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ καθώς και χαρτονομίσματα ξένων χωρών που αποδόθηκαν στα θύματα τους.

Τα υπόλοιπα κοσμήματα φυλάσσονται, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους και να αποδοθούν σε αυτούς.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Τι συνέβη και του έβαλαν χειροπέδες οι αστυνομικοί;
Είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να προστατέψουμε τις περιουσίες μας. Φωτογραφία αρχείου: unsplash.com

Δείτε παρακάτω τις συμβουλές της αστυνομίας για αποτροπή κλοπής.

Ψάχνωντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε συμβουλές για αποτροπή κλοπής. Σας τον παρουσιάζουμε και ευχόμαστε πότε να μην χρειαστεί να το ζήσετε.

-Θα πρέπει να ασφαλίζετε κεντρικές και δευτερεύουσες πόρτες. Περισσότερο από το 40% των εισβολών γίνονται χωρίς τη χρήση βίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν ανασφάλιστες τις εισόδους των οικιών ή και των καταστημάτων τους.

-Χρήση εξώπορτας ασφαλείας όπου δεν θα μπορεί ο διαρρήκτης να σπάσει την πόρτα ή να διαρρήξει την κλειδαριά και χρήση διπλής ασφάλειας στα παράθυρα για να μην μπορούν εύκολα οι ληστές να τα ανοίξουν.

-Χρήση εξωτερικού φωτισμού στην είσοδο και γνώση και επικοινωνία με τους γείτονες σας. Έχει παρατηρηθεί ότι σε γειτονιές που οι κάτοικοι έχουν στενότερες σχέσεις μεταξύ τους, τα ποσοστά ληστειών είναι χαμηλότερα αφού μπορεί πιο άνετα να εντοπιστεί ένας ξένος

-Προσπάθεια απομάκρυνσης οποιουδήποτε αντικειμένου βοηθάει τους ληστές να πραγματοποιήσουν την πράξη τους.

-Τοποθέτηση πινακίδας, ότι η οικία ή η επιχείρηση προστατεύεται από σύστημα συναγερμού, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι. Η τοποθέτηση επιδρά αρνητικά στην εισβολή και ληστεία.

-Χρήση περσίδων ή κουρτινών που θα αποτρέπουν τον διαρρήκτη να δει μέσα και να διακρίνει κάποια αντικείμενα που πιθανόν να αποτελούν στόχο.

-Χρήση συναγερμού και ενεργοποίησή του.

-Απόκτηση σκύλου-φύλακα ή σκύλου άμυνας. Η απόκτηση και εκπαίδευση ενός μικρού μεγέθους σκύλου λειτουργεί ως ένα «κινητό σύστημα συναγερμού» ενώ ένας μεγάλου μεγέθους σκύλος λειτουργεί αποτρεπτικά για τον ίδιο τον ληστή.