Ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης κυριάρχησε στη θάλασσα

Ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης αθλήτής του Ι.Ο.Χαλκίδας κατέλαβε την 4η θέση στην γενική βαθμολογία της 2ης προκριματικής φάσης για την ανάδειξη της Εθνικής Ομάδας 2021 της κατηγορίας Laser 4.7 που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία απο τις 9 μέχρι τις 13 Ιουνίου 2021.
Ο Αλέξανδρος που κατοικεί και προπονείται στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας, αφου προκρίθηκε σε πρώτη φάση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας που έγινε στον Βόλο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαϊου, διεκδίκησε την πρόκριση του στην Εθνική ομάδα το περασμένο τριήμερο, ανάμεσα σε 90 αθλητές και αθλήτριες που προκρίθηκαν απο τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα όλης της χώρας.

Να σημειώσουμε οτι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Αλέξανδρος συμμετέχει με αξιώσεις στην Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοϊας. Το 2019 προκρίθηκε 1ος πανελλαδικά στην εθνική ομάδα Optimist (μικρότερη κατηγορία για παιδιά μέχρι 15 ετών) και εκπρόσωπησε την χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην μακρινή Αντίγκουα της Καραϊβικής. Το 2020 δεν υπήρξε πρόκριση στην μεγαλύτερη κατηγορία (Laser 4.7) λόγω κορωνοϊου και φέτος εξασφάλισε και πάλι την συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα τερματίζοντας μετά απο 8 δύσκολες ιστιοδρομίες 4ος στην Γενική Κατάταξη και 3ος στην κατηγορία Under16.

Επόμενοι στόχοι του είναι να συμμετάσχει και να κυνηγήσει κάποια διάκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4.7 που γίνεται απο 23 μέχρι τις 30 Ιουλίου στο Travemuende της Γερμανίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας απο τις 7 έως τις 14 Αυγούστου.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.