Πότε ξεκινά η αίτηση για την προκήρυξη του λιμενικού 2022;

Που κάνετε αίτηση για την προκήρυξη του λιμενικού;
Στο portal.hcg.gr/stratol, θα κάνετε την αίτηση για την προκήρυξη του λιμενικού 2022 χωρίς πανελλήνιες. (πηγή φωτογραφίας:hcg.gr)

Θέσεις εργασίας στο λιμενικό σώμα έρχονται μέσα από προκήρυξη όπου εκεί θα βρουν εργασία 100 Αξιωματικοί άνδρες και γυναίκες ειδικότητας κυβερνήτη ή μηχανικού.

Θα προσληφθούν 40 άτομα για την ειδικότητα του κυβερνήτη και 60 για την ειδικότητα του μηχανικού. Στην προκήρυξη του λιμενικού, θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και να έχουν θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον 6 μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης.

Που κάνετε αίτηση για την προκήρυξη του λιμενικού;

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που είναι μέσα στην παρένθεση θα κάνετε την αίτηση (https://portal.hcg.gr/stratol). Οι υποψήφιοι για την προκήρυξη του λιμενικού 2022, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, έως και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022. Να σημειωθεί ότι μετά την 21η Δεκεμβρίου, η εφαρμογή απενεργοποιείται και ως εκ τούτου, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Η είσοδος των υποψηφίων στην εφαρμογή γίνεται με τους προσωπικούς τους Κωδικούς TAXISnet.

ΑΣΕΠ προκηρύξεις 2022: Πως κάνετε αίτηση;

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει να έχετε μητρώο στον ΑΣΕΠ ή να το επικαιροποιήσετε, με λίγα κλικ.

Για τις περισσότερες θέσεις των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις θέσεις εργασίας μέσα από τις προκηρύξεις.

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα για κάποιες θέσεις ζητείται η άριστη, πολύ καλή ή καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ για όλες σχεδόν τις θέσεις απαραίτητο προσόν είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Θα πρέπει οι υποψήφιοι για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ να γνωρίζουν από επεξεργασία κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και ίντερνετ.

ΑΣΕΠ είσοδος: Τα βήματα για την υποβολή αίτησης

Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, στη διαδρομή: Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται επιλέγοντας Οριστικοποίηση.

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης, η ημερομηνία υποβολής και η ένδειξη κατάστασης Υποβληθείσα εμφανίζονται στον Κατάλογο ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι.

Εάν οι υποψήφιοι επιθυμούν τη διόρθωση ή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση Υποβληθείσα, πρέπει, εντός των προθεσμιών που ορίζονται στην πρόσκληση να επιλέξουν για τη συγκεκριμένη αίτηση Ακύρωση. Στη συνέχεια, επιλέγουν Νέα Αίτηση για να δημιουργήσουν νέα αίτηση ή Αντιγραφή, για να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο της προηγούμενης ακυρωμένης αίτησης, την οποία μπορούν να επεξεργαστούν, να διορθώσουν και στο τέλος επιλέγουν εκ νέου Οριστικοποίηση.