Ποιοι κάνουν αίτηση με κωδικούς taxisnet για την επιταγή ακρίβειας 2022;

Υπάρχει μια κατηγορία που για να λάβει την επιταγή ακρίβειας, θα χρειαστεί να κάνει αίτηση μέσω taxisnet – Ποια είναι α κριτήρια, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πλατφόρμα για την επιταγή ακρίβειας. Θα πρέπει όμως να κάνεις έμμεση αίτηση για το επίδομα αν ανήκεις στην παρακάτω κατηγορία.

Ποιος θα κάνει αίτηση για την επιταγή ακρίβειας;

Η αίτηση για την επιταγή ακρίβειας θα πρέπει να γίνει έμμεση. Μπορεί εισοδηματικά να είσαι σε χαμηλές πτήσεις, ωστόσο θα πρέπει να ανήκεις και να έχεις κάνει αίτηση είτε για το ΚΕΑ, είτε για το επίδομα παιδιού, και είτε για το επίδομα ΑΜΕΑ. Θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας;

Δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας 2022 είναι σε όσους το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2022 δεν υπερβαίνει τις 9.600 ευρώ.

Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά τους για τους δικαιούχους της επιταγής ακρίβειας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 16.800 ευρώ.

Επίσης όσοι θέλουν να λάβουν την επιταγή ακρίβειας θα πρέπει να μην έχουν περιουσία πάνω 300.000 ευρώ. Όλα αυτά φαίνονται στον ΕΝΦΙΑ, όπως και το αν είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση για το έτος 2021.

Πότε θα πάρεις τα χρήματα από την επιταγή ακρίβειας;

Η επιταγή ακρίβειας θα καταβληθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δικαιούχος θα είσαι εφόσον είσαι συνταξιούχος που λαμβάνεις κάτω από 800 ευρώ το μήνα, ή ανασφάλιστος συνταξιούχος ή άτομο με κάθε μορφής αναπηρία. Δικαιούχος για την επιταγή ακρίβειας θα είσαι και αν λαμβάνεις το επίδομα παιδιού.

Τέλος, επιταγή ακρίβειας μπορείς να λάβεις αν είσαι μακροχρόνια άνεργος από 12 έως 24 μήνες.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για την επιταγή ακρίβειας και ποιοι χρειάζεται να κάνουν αίτηση στο βίντεο που ακολουθεί