Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΕΤΑΑ 2021

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ και οι αιτήσεις σύντομα ξεκινούν.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ η δράση στοχεύει στην αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.

Επίσης στην ουσιαστική στήριξη των ωφελούμενων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή στις ωφελούμενες, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία σε αντίστοιχες Δομές Φορέων.

Χωρίς κανένα δικαιολογητικό αλλά μόνο με την χρήση των κωδικών TAXISnet θα μπορούν οι γονείς να μπαίνουν στο eetaa.gr προκειμένου υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2020 -2021.

Μέσα στον Ιούλιο 2021, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις επιδοτούμενες θέσεις (vouchers) των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, στους βρεφονηπιακούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) για το σχολικό έτος 2021-22.

Αφορούν τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου τομέα αναμένεται να ενοποιηθούν και θα περιλαμβάνονται σε μια δημόσια πρόσκληση.

Έτσι, όλες οι μητέρες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα θα κληθούν να υποβάλλουν το ίδιο χρονικό διάστημα τις αιτήσεις και όχι σε διαφορετικό χρόνο όπως έγινε πέρσι.