Απίστευτες εικόνες από τη Χαλκίδα: Την έχετε δει ποτέ άδεια;

Άδεια πόλη η Χαλκίδα το Πάσχα του 2020

Άφησαν τα αυτοκίνητα στις πυλωτές και έκαναν βόλτες με τα πόδια στις φωτογραφίες από το αρχείο μας που θα δείτε.

Η πολύβουη πόλη και οι δρόμοι γεμάτοι από αυτοκίνητα ήταν παρελθόν ανήμερα του Πάσχα.

Η πόλη έδειχνε πλέον άδεια. Ανήμερα του Πάσχα, ο κόσμος δεν πήρε το αυτοκίνητο. Πολλοί προτίμησαν να κάνουν το περπάτημα τους και άφησαν τα οχήματα τους στις πυλωτές.
Τα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους όπως θα δείτε στις φωτογραφίες είναι λιγοστά έως και ελάχιστα.

Άδεια πόλη το Πάσχα 2020 η Χαλκίδα

Η Χαλκίδα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ανήμερα της Ανάστασης. Οι δρόμοι ήταν έρημοι με τους Χαλκιδέους να βρίσκονται σε μπαλκόνια και ταράτσες ώστε να σουβλίσουν το οβελία. Οι δρόμοι της πόλης ήταν παντελώς άδειοι και οι εικόνες είναι μοναδικές διότι η πρωτεύουσα της Εύβοιας δεν έχει ξανά υπάρξει σε αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία σε γενικές γραμμές τα μέτρα που είχαν επιβληθεί τηρούνταν ικανοποιητικά από τους πολίτες. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν υπήρχε εφησυχασμός και άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν στους δρόμους προκειμένου να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Προτίμησαν να κάνουν περπάτημα στην άδεια πόλη

Με καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες, ήταν αδύνατο να μείνει όλος ο κόσμος στο σπίτι του. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης μπορεί να ήταν έρημοι, αλλά αρκετοί Χαλκιδέοι βγήκαν βόλτα στις παραλίες.

Από την έναρξη του μέτρου, σύμφωνα με το newsbomb.gr,  είχαν βεβαιωθεί συνολικά 781 παραβάσεις κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 455 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για δύο μήνες.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, βεβαιώθηκαν συνολικά 46.192 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Πάγωσε ο χρόνος στη Χαλκίδα -Αδειοι δρόμοι
Πάγωσε ο χρόνος στη Χαλκίδα -Αδειοι δρόμοι
Σε άλλους ρυθμούς κινείται η Χαλκίδα θυμίζοντας μια άδεια πόλη χωρίς προβλήματα, χωρίς κίνηση, χωρίς θόρυβο και χωρίς ουρές