Θα πάθεις πλάκα – Αυτό είναι το πιο ωραίο μέρος στην Εύβοια!

Εύβοια

Είναι σαν να βλέπεις το μικρό σπίτι στο λιβάδι

Ένα ωραίο μέρος στην Εύβοια, που θυμίζει βόρεια Ευρώπη. Μια εικόνα που τονίζει την μαγεία της φύσης.

Αν νομίζετε ότι η Εύβοια είναι μόνο το καλοκαίρι της, ο ήλιος της, και οι δαντελωτές παραλίες της, πλανάστε!

Οι ομορφιές της είναι ανεξάντλητες, απ’ άκρη σ’ άκρη, κι εμείς βρήκαμε ένα μέρος που δεν το έχεις επισκεφθείς ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.

Αυτό το µεγαλούργηµα της φύσης το συναντήσαμε στο Μετόχι στην Εύβοια.

Δεν νοείται να µην πάτε σε αυτή την τοποθεσία όπου θα δεις και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. 

το πιο ωραίο μέρος στην Εύβοια
Μια εκκλησία μέσα στο δάσος που θυμίζει βόρεια Ευρώπη

Νιώστε την αύρα της, απαθανατίστε κάτι από αυτό το υπέροχο τοπίο.

Η εικόνα που σας επιφυλάσσει η περιοχή και ειδικά η θέα, με τη γαλήνη και το μυστήριο που αποπνέει η ατμόσφαιρα, με τις δασωμένες πλαγιές και τις επιβλητικές κορυφές στο φόντο, δύσκολα θα φύγουν από τη μνήμη σας σας!

Λίγα λόγια για το Μετόχι

Ο οικισμός Μετόχι, είναι κτισμένος στις όχθες του Μετοχιάτη ποταμού, μέσα σε μια καταπράσινη χαράδρα και στη σκιά των βουνών Μεσοβούνι και Σκοτεινή .

Τα στοιχεία το 1940 δίνουν πληθυσμό πάνω από 800 κατοίκους και του 2001 έχει 632. Ο κεντρικός οικισμός με σπίτια διώροφα λιθόχτιστα, στις όχθες του Μετοχιάτη ποταμού.

Η αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία διαμορφώνεται από τα διώροφα συνήθως κτήρια που καλύπτονται με στέγη, χωρίς όμως ιδιαίτερα μορφολογικά στοιχεία.

Το φυσικό τοπίο που περιβάλλει τον οικισμό είναι υψηλής αισθητικής ποιότητας και χαρακτηρίζεται από τα δάση των κερασιών. Το χωριό το διασχίζει ποταμός από την πηγή Κολέθρα που εκβάλλει στην παραλία Μετοχίου. Τα σπίτια του είναι γραφικά διώροφα λιθόχτιστα.

Βουνό και θάλασσα συνδυασμένα στην ιδανικότερη μορφή τους. Γραφικές αμμουδερές παραλίες αγκαλιασμένες από καταπράσινα τοπία, πεντακάθαρες θάλασσες, χωρίς ενοχλητική πολυκοσμία και όλα αυτά υπό τη δεσποτική παρουσία της οροσειράς της Δίρφης. Από το Μετόχι συνεχίζει ο δρόμος για Χιλιαδού.

Οι κάτοικοι του Μετοχίου, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, υπήρξαν πάντα και συνεχίζουν να είναι οι παραδοσιακοί τροφοδότες της Κύμης σε γαλακτοκομικά και γεωργικά προϊόντα. Ονομαστά στην Εύβοια, και γενικότερα, είναι τα Μετοχιάτικα κεράσια.

Η συγκομιδή τους γιορτάζεται με την ετήσια και γνωστή σε όλο τον νομό γιορτή κερασιού στις αρχές του Ιουνίου.

Ο οικισμός Παραλία Μετοχίου υπάγεται στο τοπικό διαμέρισμα Μετοχίου Διρφύων . Κατά την απογραφή του 2001 είχε 84 κατοίκους. Ο οικισμός αναγνωρίστηκε στις 18/03/2001 και υπάχθηκε στο τοπικό διαμέρισμα Μετοχίου Διρφύων.

Πηγή φωτογραφίας: Βασίλης Τσομάκας

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.