Πόσα χρήματα παίρνει ένας Δήμαρχος στην Εύβοια;

χρηματα, δημαρχος, ευβοια

Έρχονται οι δημοτικές εκλογές και πολλοί διερωτώνται για το που φτάνει ο μισθός ενός δημάρχου στην Εύβοια.

Θα σας εξηγήσουμε πόσα χρήματα παίρνει ένας δήμαρχος στην Εύβοια παρακάτω αφού πρώτα σας ενημερώσουμε ότι έρχονται οι δημοτικές εκλογές.

Οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.

Θα εκλεγούν δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων σε 325 δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα, για να εκλεγεί ένας υποψήφιος δήμαρχος στον πρώτο γύρο, πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 43% των έγκυρων ψήφων.

Εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων στον πρώτο γύρο, την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023.

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους πολίτες να εκφράσουν την γνώμη τους για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την προώθηση των τοπικών κοινωνιών.

O δήμαρχος της Χαλκίδας όπου ο πληθυσμός είναι πάνω από 100.000 πολίτες, αμείβεται με το ποσό των 4.275 ευρώ.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ.

Τώρα όσον αφορά τους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Κύμης – Αλιβερίου, στους οποίους ο πληθυσμός είναι από 20.000 έως 100.000, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420 ευρώ, του αντιδημάρχου στα 1.710 ευρώ ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720 ευρώ.

Στους υπόλοιπους Δήμους όπως Σκύρου, Ερέτριας – Αμαρύνθου και Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, και Μεσσαπίων – Διρφύων που έχουν κάτω από 20.000 κατοίκους, ο μισθός για τον δήμαρχο είναι 2.565 ευρώ, για τον αντιδήμαρχο 1.282, ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540 ευρώ.