Χαλκίδα: Τι συμβαίνει με τις ξαπλώστρες στις Αλυκές;

Εύβοια

Η ερώτηση πολλών αναγνωστών είναι για το ποια είναι η κατάσταση με τις Αλυκές…

Η παραλία Αλυκές είναι από τις πιο δημοφιλής ακτές όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Χιλιάδες λουόμενοι από την Εύβοια και την Αττική τις επισκέπτονται. Ωστόσο η απορία πολλών είναι για το τι συμβαίνει με τις ξαπλώστρες των μαγαζιών στην δημοφιλή παραλία.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση είναι καλύτερη. Η μόνη διαφορά με τα περασμένα έτη, είναι ότι αυξήθηκε ο αριθμός με τις ξαπλώστρες προς την πλευρά της Παναγίτσας Δροσιάς.

Νομίμως έγινε η επέκταση προς αυτή την πλευρά μιας και έγινε δημοπρασία για αυτό το κομμάτι της ακτής. Από την άλλη μειώθηκε ο χώρος για τους λουόμενους στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να απλώσει κάποιος την πετσέτα του.

Τελικά τι συμβαίνει με τις ξαπλώστρες στις Αλυκές;

Η εικόνα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι καλύτερη. Όσοι επισκέπτονται για χρόνια τις Αλυκές δεν ξεχνούν τις εποχές που η μία ξαπλώστρα ήταν πάνω στην άλλη.

Δεν υπήρχε χώρος ούτε για δείγμα για κάποιον που δεν ήθελε να πληρώσει για ξαπλώστρα και ήθελε απλά να απλώσει την πετσέτα του στην παραλία.

Γιατί άλλαξε η εικόνα στις Αλυκές; Η απάντηση είναι απλή. Τα πρόστιμα για την παράνομη κατάληψη της παραλίας έκαναν τους επιχειρηματίες να συμμαζέψουν την εικόνα της ακτής.

Φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το ένα πέμπτο έχει καλυφθεί από ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο νέος νόμος τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ζώνη κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα, τουλάχιστον 5 μέτρα από την ακτογραμμή.

Τέλος σε διαδοχικές μισθώσεις, απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.