Αυτό που φέρνουν στη Χαλκίδα, σίγουρα αρέσει σε πολλούς!

Είναι κάτι που πραγματικά θα χαροποιήσει αρκετό κόσμο στη Χαλκίδα.

Είναι μια κίνηση που συχνά υιοθετείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είναι πολύ καλά νέα για τη Χαλκίδα. Είναι ένα απλό, αξιόπιστο, οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον μέσο μεταφοράς το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και αναψυχής.

Το πότε θα έρθουν ή αν θα υπάρχει κάποιο αντίτιμο για την χρήση τους, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Είναι όμως μια κίνηση που σίγουρα πολλοί θα επικροτήσουν μιας και οι σύγχρονες πόλεις το εφαρμόζουν ήδη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια σημεία θα βρίσκεται τα ποδήλατα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν στην παραλία.

Η χρήση του, καθιστά τους πολίτες περισσότερο κοινωνικούς και προσφέρει σημαντικά καλύτερη αίσθηση του περιβάλλοντος. Επίσης αποτελεί σύμβολο βιώσιμου τρόπου μετακίνησης, ένα σύμβολο υπέρ της λιγότερης κατανάλωσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει μόνο θετική επίδραση στο κλίμα.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, εγκρίθηκε ομόφωνα η ένταξη ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Έτσι έρχονται ποδήλατα, με σκοπό τη βελτίωση των μετακινήσεων και την ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και προβλέπει. Έτσι σε λίγες μέρες θα υπάρξουν 200 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, κατάλληλης σχεδίασης.

Θα δημιουργηθούν 7 κοινόχρηστες θέσεις κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο. Τα πάρκινγκ για τα ποδήλατα θα είναι σε πολυσύχναστα μέρη της Χαλκίδας.

Τα οφέλη της ποδηλασίας έστω και αν είναι ηλεκτρικά, είναι πολλαπλά με σημαντικότερο τη γυμναστική, που κάνει κανείς και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να είναι αθλητικός τύπος. Ακόμη και μια βόλτα με το ποδήλατο μπορεί να έχει οφέλη στην υγεία μας.

Είναι μια κίνηση που συχνά υιοθετείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είναι πολύ καλά νέα για τη Χαλκίδα.
Ευκαιρία για εξερεύνηση! Είτε κυκλοφορείτε στην πόλη, είτε εκτός πόλης, το ποδήλατο είναι το κατάλληλο εργαλείο για να εξερευνήσετε όλα αυτά τα στενά και τις περιοχές που φοβόσασταν να επισκεφτείτε με το αυτοκίνητο. Σας δίνει την ευκολία της μετακίνησης και αν βρεθείτε σε μονόδρομο μπορείτε πολύ απλά να το σπρώξετε στο πεζοδρόμιο! Αν αρχίσετε ειδικά να το χρησιμοποιείτε για την καθημερινή σας μετακίνηση, σίγουρα θα δείτε την πόλη σας με μια τελείως διαφορετική ματιά!

Ο περιβαλλοντικός παράγοντας είναι επίσης πολύ σημαντικός. Η χρησιμοποίηση του ποδηλάτου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δεν δημιουργεί θόρυβο και αυξάνει την ασφάλεια μας.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Στη Χαλκίδα όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα, τα οποία είτε κινούνται είτε είναι παρκαρισμένα, στους δρόμους εμποδίζοντας την κίνηση πεζών και ποδηλάτων. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα είναι μια αρχή για την πράσινη πόλη.

Βέβαια παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν και ποδηλατόδρομοι. Θα πρέπει να επενδύσει πολλά στους ποδηλατόδρομους. Το δίκτυό τους να αναπτυχθεί ταχύτατα, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι για μηχανοκίνητα οχήματα να μετατραπούν σε χρόνο dt σε ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πότε ανοίγει το fuel pass 2: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Επίδομα αδείας ΟΑΕΔ 2022: Πότε μπαίνει;

ΕΒΕ 2022: Πότε βγαίνει;

Επίδομα ενοικίου Ιουνίου 2022: Πότε μπαίνει;

Δείτε τι μεγάλο πλάσμα είχε έρθει στη παραλία της Χαλκίδας [Φωτογραφία]

Δείτε τι πλάσμα εμφανίστηκε στην Ιστιαία

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις