Χαλκίδα: Ένα μεγάλο ψάρι που έμοιαζε σαν υποβρύχιο!

υποβρυχιο, χαλκιδα, μεγαλο ψαρι

Απίστευτες εικόνες με ένα μεγάλο ψάρι στην παραλία στη Χαλκίδα μια εποχή που δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα στην Εύβοια και τους έκανε τρομερή εντύπωση όταν το αντίκρισαν.

Μια εποχή όπου υπήρχαν οι μεγάλες φωτογραφικές μηχανές που περίμενες αρκετές ώρες για να δεις το αποτέλεσμα αποτυπωμένο στο φωτογραφικό χαρτί.

Το συμβάν που θα δείτε και στη φωτογραφία είχε γίνει στην παραλία στη Χαλκίδα και είχε γίνει ένας χαμός με πλήθος κόσμου από όλη την Εύβοια να μαζεύεται στο σημείο.

Όλοι είχαν βρεθεί στην παλιά γέφυρα της πόλης για να δουν από κοντά ένα μεγάλο ψάρι που έμοιαζε με υποβρύχιο και όλοι έπαθαν πλάκα στην όψη του.

Ήταν 9 Δεκεμβρίου το 1955 όταν η είδηση είχε μπει και στην πρώτη σελίδα. Μια είδηση που απασχόλησε το πανελλήνιο μιας και αυτό που έγινε ήταν κάτι απίστευτο για εκείνη την εποχή.

Θα το δείτε άλλωστε και στην εφημερίδα εκείνης της εποχής. Εκεί είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος στη Χαλκίδα για να δει από κοντά ένα μεγάλο ψάρι – κήτος που είχε έρθει στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Είναι εικόνες που σε συναρπάζουν όταν βλέπεις τόσο μεγάλα πλάσματα να κολυμπούν.

Καθώς τα χρόνια πέρασαν είδαμε ότι υπήρχαν και άλλες φορές που μεγάλα πλάσματα έκαναν την εμφάνιση τους στην Εύβοια.

Το μέγεθος της φάλαινας ήταν τόσο μεγάλο που πολλοί νόμιζαν ότι ήταν υποβρύχιο(!)

Μαζί με τον κόσμο ήταν και ο στρατός που βρέθηκε προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Μία φάλαινα βρέθηκε στα στενά στης Χαλκίδα και μάλιστα οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν από το “τέρας” όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.

υποβρυχιο, χαλκιδα, μεγαλο ψαρι
Ακρόπολις 9.12.1955