Το πυρηνικό ατύχημα έγινε στις 26 Απριλίου του 1986, σε έναν αντιδραστήρα του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας. Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων.
Δυστυχώς από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού ενώ μακροπρόθεσμα 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004.
Αυξήθηκε σε ποσοστό ο καρκίνος με χιλιάδες θανάτους από καρκίνο και λευχαιμία να συνδέονται με το ατύχημα.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
ΚΟΜΒΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μέσης Εκπαίδευσης
Daikin Perfera: Όταν η τεχνολογία μετατρέπει τον αέρα σε εμπειρία
Η METRO στηρίζει για 4η χρονιά τους εργαζομένους της στην επιθυμία τους να γίνουν γονείς
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

