Ποια τρόφιμα δεν βάζετε ποτέ στην κατάψυξη;

Πως
unspalsh.com

Μην τα βάλετε στην κατάψυξη! Δείτε ποια τρόφιμα «απαγορεύεται» να καταψυχτούν!

Η κατάψυξη είναι ένας πολύ βολικός και εύκολος τρόπος να διατηρήσουμε τρόφιμα, να έχουμε πάντα κάτι για μαγείρεμα στο σπίτι, αλλά και για να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα υλικά κατάλληλα για να μπουν στην κατάψυξη.

• τηγανητά φαγητά

• μαγειρεμένα ζυμαρικά

• τυρί και γαλακτοκομικά προϊόντα

• καφέ

• πατάτες

• αβοκάντο

• σάλτσες που περιέχουν αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού

Τα συγκεκριμένα διατήρησε τα στο ψυγείο και φρόντισε να τα καταναλώσεις πριν χαλάσουν. Ένα έξυπνο tip είναι να αγοράζεις μικρότερες ποσότητες.

Ποια γαλακτοκομικά μπαίνουν στην κατάψυξη;

Τα δοχεία ή οι συσκευασίες που περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να αποθηκεύονται στην κατάψυξη, με εξαίρεση το βούτυρο που μπορεί να καταψυχθεί με ασφάλεια για έως και εννέα μήνες.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι η γεύση της μαγιονέζας και η υφή της θα αλλοιωθούν αρκετά αν καταψυχθεί οπότε συνιστάται να την αποθηκεύεις στο ψυγείο.

Το ίδιο συμβαίνει και για το τυρί κρέμα. Δεν συνίσταται να το τοποθετείς στην κατάψυξη γιατί θα βγάλει υγρά και θα χαλάσει αισθητά η σύστασή του. Τα φρέσκα και τα μαλακά τυριά, σίγουρα δεν μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Επειδή περιέχουν πολύ νερό, η χαμηλή θερμοκρασία θα αλλάξει την υφή και τη γεύση τους και στην κυριολεξία δεν θα τρώγονται.

Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε να βάλετε τα αυγά στην κατάψυξη. Αν τα καταψύξετε ολόκληρα, η χαμηλή θερμοκρασία θα προκαλέσει ρωγμές στο κέλυφος και τότε το αυγό θα χαλάσει.

Αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε είναι να καταψύξετε τα ασπράδια των αυγών. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική.

Το ίδιο ισχύει για πεπόνι, καρπούζι, ντομάτα, αγγούρι και άλλα. Όλα αυτά είναι πολύ πλούσια σε νερό και δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη. Όπως και το μαρούλι και οι άλλες πράσινες σαλάτες. Μετά την απόψυξη, χάνουν την υφή και τη γεύση τους.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Κάθε 80000 χρόνια συμβαίνει αυτό το φαινόμενο στον ουρανό

Σε αυτό το χωριό της Εύβοιας είδαν κάτι σπάνιο στη θάλασσα

Εύβοια: Έπαθε πλάκα με αυτό που είδε στο φλυτζάνι του καφέ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.