Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Τι αλλάζει με τις αγροτικές επιδοτήσεις;

Γράφει η Μακρή Αναστ. Φωτεινή, Λογίστρια Φοροτεχνικός, Ειδική στην αγροτική φορολογία, [email protected] 6955683021

Το άρθρο 33 έρχεται να βάλει τάξη, τροποποιώντας, το άρθρο 8 του ν. 4172/2013. Η ΠΟΛ 1116/2015 ως διευκρινιστικής του ν. 4172/2013, όριζε ότι οι επιδοτήσεις φορολογούνται στο χρόνο που ανήκουν. Ο νέος νόμος δίνει τέλος στο βάσανο με τις συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας που υποβάλλουμε για αναδρομικές επιδοτήσεις. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 33 του ν. 4772/2021 λέει ότι από 1/1/21 οι επιδοτήσεις θα φορολογούνται στον χρόνο είσπραξης τους.

Αναλυτικότερα, στην παράγραφο 4 του ν. 4172/2013 και στο άρθρο 8 όριζε ο νομοθέτης “Χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξης του. Κατ` εξαίρεση, για τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που εισπράττει καθυστερημένα ο δικαιούχος εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις σε φορολογικό έτος μεταγενέστερο, χρόνος απόκτησης του εν λόγω εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που εισπράττονται, εφόσον αναγράφονται διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών που χορηγείται στον δικαιούχο.”

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΣΟΥΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ M.Sc – ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ Α ΤΑΞΗΣ

Στο άρθρο 33 του ν. 4722/2021 “Χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξής του. Κατ’ εξαίρεση για τις αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος της είσπραξής τους, εκτός από την περίπτωση που εισπράττονται αναδρομικά κατόπιν ένστασης ή δικαστικής απόφασης, όπου χρόνος κτήσης τους δύναται να θεωρείται και ο χρόνος στον οποίο ανάγονται.”

Αυτό το νέο μέτρο θα ισχύσει από 1/1/21 οπότε για το 2020 παραμένει η υποχρέωση, για τελευταία χρονιά, να προβούμε σε συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας αν απ’ την βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για φορολογική χρήση υπάρχουν αναδρομικά ποσά επιδοτήσεων που ανήκουν σε άλλα φορολογικά έτη

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.