Γιατί σήμανε συναγερμός στο Κάδι;

συναγερμοσ, καδι

Ήταν Παρασκευή πρωί όταν σήμανε συναγερμός για το Κάδι. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου εξέφρασε τον προβληματισμό τους με ένα δελτίο τύπου που έστειλε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για όσους δεν ξέρουν, το Κάδι είναι χωριό του δήμου Κύμης-Αλιβερίου και έχει 189 κατοίκους. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 210 μ. σε μικρό λόφο στους πρόποδες των Κοτύλαιων και είναι κοντά στις Κονίστρες.

Μια πληροφορία ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμός στην περιοχή μιας και είναι μια τοποθεσία μέσα στο πράσινο με τα Κοτύλαια να δεσπόζουν και να δίνουν μια άλλη εικόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δήμου Κύμης Αλιβερίου εταιρία εγκατάστασης ανεμογεννητριών σχεδίαζε την Παρασκευή, να τοποθετήσει ανεμολογικό ιστό στο χωριό για την συλλογή δεδομένων, προκειμένου να προχωρήσει στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

συναγερμοσ, καδι

Με την σειρά του, ο δήμος Κύμης Αλεβερίου με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και με ξεκάθαρη στάση όλων των δημοτικών παρατάξεων διαφωνεί με την τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών στο Δήμο μας και ιδιαίτερα στις προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους όπως τα Κοτύλαια.

συναγερμοσ, καδι

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι σύλλογοι και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να εμποδίσουν τα σχέδια όσων επιθυμούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του τόπου μας με το τρόπο που έχουμε αποφασίσει.