Προσοχή σε περιοχές της Χαλκίδας: Θα πρέπει να κλείσουμε πόρτες και παράθυρα! Φωτογραφία

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

Στο σημείο παραμένουν ακόμη πυροσβεστικές δυνάμεις και δίνουν τη μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στα γύρω κτίσματα.

ΦΩΤΙΑ Σχηματάρι: Ολοκληρωτική η καταστροφή της επιχείρησης

Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εκδίδει τις ακόλουθες οδηγίες προς τους πολίτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας και της Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων για την καλύτερη προστασία της υγείας τους:

  1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.
  2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά, ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας, να επικοινωνήσουν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.
  3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.
  4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους, αν και μόνο αν αυτοί ΔΕΝ επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
  5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
    Παράλληλα, επικοινωνήσαμε με τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κων/νο Αραβώση και καλέσαμε για να διενεργήσουν ελέγχους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, από κοινού με τις υπηρεσίες Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.
    Έχουν ήδη διατεθεί υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική και τον Δήμο Τανάγρας στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.