Πότε ξεκινούν οι πανελλήνιες 2024;

Πότε

Οι ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες 2024 ανακοινώθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς ενώ παράλληλα μπορούν να κάνουν αίτηση οι μαθητές

Πότε είναι οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2024 και ποιες είναι οι ημερομηνίες για τα μαθήματα; Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές της τρίτης Λυκείου δήλωσαν στο σχολείο τους την Ομάδα Προσανατολισμού που παρακολουθούν.

Λίγους μήνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2023, οι μαθητές της Γ Λυκείου κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Πότε είναι οι πανελλήνιες 2024

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που είναι την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του υπουργείου, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).

Το πρόγραμμα

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής:

– Έναρξη την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

– Την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

– Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι