Δείτε τι πρόβλημα υπάρχει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Το πρόβλημα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας συζητήθηκε στην βουλή μιας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου το αναφέρει.

Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ξεκίνησε τη λειτουργία του με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, που αντιμετώπιζε στο παλαιό κτίριο. Λειτουργούσε οριακά με 290 κενές οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τον βουλευτή και παρόλα αυτά, έγιναν ελάχιστες προσλήψεις σε επικουρικό προσωπικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν τον Ιούλιο του 2020 έγινε η μετεγκατάσταση δεν συνοδεύτηκε ούτε με μία πρόσληψη σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις που έγιναν σε όλες τις ειδικότητες μέχρι 31.12.2020 ήταν όλες με συμβάσεις εργασίας και μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μόνο τα τμήματα και τους χώρους του παλιού νοσοκομείου και όχι του νέου, τονίζει ο βουλευτής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου στην βουλή.

Και συνεχίζει στο δελτίο τύπου επισημαίνοντας: “Ειδικότερα στο νέο ΓΝΧ αναπτύχθηκαν 30 ιατρεία, από 12 τακτικά ιατρεία, που υπήρχαν στο παλιό, αφού λειτούργησαν επιπλέον τα τμήματα Ενδοσκοπήσεων, Ημερήσιας Νοσηλείας με 14 κλίνες και το τμήμα Αποστείρωσης.

Επίσης αναπτύχθηκαν και λειτουργούν Ογκολογικό και Αιματολογικό τμήμα με 15 κλίνες, από 5 που υπήρχαν στο παλιό νοσοκομείο και μονάδα Στεφανιαίας Νόσου στο Καρδιολογικό τμήμα.
Επιπλέον λόγω της πανδημίας αναπτύχθηκαν και λειτουργούν με μετακινήσεις προσωπικού από τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου ΜΕΘ covid με 10 κλίνες, μονάδα νοσηλείας covid με 18 κλίνες και Εμβολιαστικό κέντρο.

Δεν λειτουργούν όμως λόγω έλλειψης προσωπικού, σε πλήρη ανάπτυξη το Μαιευτικό– Γυναικολογικό Τμήμα και η Νοσηλευτική Μονάδα Νεογνών και Προώρων, και σε καθημερινή βάση ο μαγνητικός τομογράφος, παρά μόνο μια μέρα την εβδομάδα, με κατά βάση εσωτερικούς ασθενείς.

Επίσης δεν λειτουργούν και τα τμήματα Αιμοδυναμικό, Ψυχιατρικό και το Νεφρολογικό με την Περιτοναϊκή κάθαρση.
Πρόβλημα υπάρχει και με τις χειρουργικές αίθουσες, αφού από τις 6 που έχει, υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν καθημερινά μόνο οι 3, αλλά και με το Πνευμονολογικό τμήμα, που μόνο το πνευμονολογικό ιατρείο υπολειτουργεί.

Επειδή οι ανάγκες για το νέο ΓΝΧ είναι τεράστιες και για να λειτουργήσει πλήρως επιβάλλεται να τις καλύπτει με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.”

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.