Ναυπηγεία Χαλκίδας – Ανακοίνωση/Διευκρίνιση σχετικά με τα δημοσιεύματα για κρούσματα κοροναϊού

Τα Ναυπηγεία Χαλκίδας επιθυμούν να καταστήσουν απόλυτα σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μεταξύ των εργαζόμενων ή των χώρων εργασίας των Ναυπηγείων.

Τα κρούσματα, που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, εντοπίζονται μόνο σε πλήρωμα πλοίου που έχει δέσει στα Ναυπηγεία Χαλκίδας για επισκευές, χωρίς κάποιος εκ του πληρώματος να έρθει σε επαφή με εργαζόμενο των Ναυπηγείων. Τα μέλη του πληρώματος που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό απομακρύνθηκαν από τα Ναυπηγεία με ασθενοφόρα για να τεθούν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς. Έγινε από την πλοιοκτήτρια εταιρία ολοκληρωτική αντικατάσταση του πληρώματος με νέο πλήρωμα.

Τα Ναυπηγεία Χαλκίδας διέταξαν άμεσα την εκ νέου γενική απολύμανση όλων των χώρων εργασίας τους αλλά και των πλοίων που βρίσκονται εκεί.

Με το παρόν επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι η Εταιρία από την αρχή της πανδημίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζόμενων, όπως έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, διανομή μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά κλπ), υποχρεωτική τήρηση των υγειονομικών οδηγιών και καθημερινή θερμομέτρηση όλων των εργαζόμενων έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος για την υγεία αυτών αλλά και των οικογενειών τους.

Επιπλέον:

  • Έχουν πραγματοποιηθεί με έξοδα της εταιρίας μοριακά τέστ στο προσωπικό της παραγωγής
  • Πραγματοποιούνται καθημερινά απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των Ναυπηγείων
  • Ο αριθμός των εργαζόμενων των Ναυπηγείων έχει διατηρηθεί άθικτος καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας και η Εταιρία λειτουργεί αδιάλειπτα όλο αυτό το δύσκολο, για την κοινωνία, επιδημικό διάστημα.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι